Romania Turistica | 100% Turism RomanescPromovăm unități de cazare și oferte de sezon

Tradiție Culinară Ialomițeană „La Casa Tudorii”, Giurgeni

Postat de romaniaturistica

Ultima modificare: 02.10.2016 16:59 De catre: administrator

Judet: IALOMITA

Localitate: GIURGENI

Data inceput: 08.10.2016

Vizualizari: 464

Data adaugarii: 05.10.2014

Festivalul – concurs Tradiție Culinară Ialomițeană „La Casa Tudorii”, Giurgeni, jud. Ialomița

Ediția: a VI-a.


Istorie, artă culinară, poezie, muzică veche și expozitie de momâi sunt reperele festivalul ce se desfășoară la Baza de cercetare arheologică Giurgeni, județul Ialomița. Prin promovarea acestui festival se dorește revigorarea interesului public pentru valorificarea extraordinară a tradiției culinare ialomițene, descoperirea de rețete culinare specifice.

Festivalul-concurs de tradiție culinară ialomițeană “LA CASA TUDORII” se desfășoară în cadrul programului multianual IALOMIȚA DINTOTDEAUNA PENTRU TOTDEAUNA”, implementat de Consiliul Județean Ialomița, insituțiile județene de cultură aflate sub autoritatea sa și alți parteneri de nivel județean și național. Festivalul-concurs are loc în fiecare an, în luna octombrie la Baza de Cercetare și Expunere Muzeală Orașul de Floci, comuna Giurgeni, județul Ialomița.

Festivalul are drept scop încurajarea, susținerea și promovarea evenimentelor publice care probează potențialul de creație al ialomițenilor prin modalități active de a relaționa cu valorile patrimoniului natural, cultural și istoric al județului Ialomița, de a readuce în memoria afectivă momente istorice, personalități, tradiții și obiceiuri relevante, de a le înțelege din perspective inedite și de a contribui, activ și permanent, la construcția propriei noastre realități și identități.

 

Comentarii

Pentru a putea adauga comentarii va rugam sa va autentificati(partea dreapta-sus a paginii).