Romania Turistica | 100% Turism RomanescPromovăm unități de cazare și oferte de sezon

Ţinutul Zimbrului viitoare destinaţie ecoturistică

Postat de administrator

Data adaugarii: 17.09.2016 19:09

Judet: NEAMT

Localitate: -

Vizualizari: 1007

Ultima modificare: 17.09.2016 19:27 De catre: administrator

„Ţinutul Zimbrului” viitoare destinaţie ecoturistică

În perioada, următoare o echipă formată din mai mulți experți urmează a efectua o evaluare în teren a zonei Parcului Natural Vânători - Neamţ – „Ţinutul Zimbrului”.

Strategia naţională de dezvoltare a ecoturismului în România – context, viziune și obiective – 2016 – 2026 stabileşte ca obiectiv general crearea condiţiilor de dezvoltare a ecoturismului la nivelul ariilor naturale protejate şi în zonele din vecinătatea acestora, prin dezvoltarea unei rețele de destinații ecoturistice recunoscute și prin realizarea de produse ecoturistice competitive pe plan naţional şi internaţional.

În acest context, reprezentanții Autorității Naționale pentru Turism, alături de ceilalți membri ai comisiei, Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Asociaţia de Ecoturism din România, Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare în Turism, pentru desemnarea destinațiilor ecoturistice din România, vor analiza, prin deplasare în teren, îndeplinirea criteriilor de evaluare de către zona Parcului Natural Vânători – Neamţ – „Ţinutul Zimbrului”.

În prezent, în țara noastră sunt declarate trei destinații ecoturistice: Zona Zărnești – Piatra Craiului (Județul Brașov), Zona Mara-Cosău – Creasta Cocoșului (Județul Maramureș), zona Ţara Haţegului-Retezat (jud. Hunedoara).

Organizatori/Parteneri: Autoritatea Națională pentru Turism, Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Asociaţia de Ecoturism din România, Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare în Turism în parteneriat cu Administraţia Parcului Natural Vânători-Neamţ.


Comentarii

Banner 728 X 90 px – 1 000 Ron/lună, ptr. contract de minim 3 luni

Banner coloana 200 X 200 px - 350 Ron/lună, ptr. contract de minim 3 luni