Nou: În această vară lansăm o versiune modernă a portalului România Turistică!

Romania Turistica | 100% Turism RomanescPromovăm unități de cazare și oferte de sezon

Teatrul Național de Operă Oleg Danovski

Vizualizari: 3487 

Teatrul Național de Operă și Balet Oleg Danovski - Constanța
 
Înfiinţat în 2004, prin reorganizarea instituţiilor existente la acea dată, Teatrul Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski” şi-a câştigat încă din primul moment notorietatea, prin profesionalism şi atractivitatea programelor stagiunii muzicale.
Alcătuit din Compania de Operă şi Simfonic şi Compania de Balet, Teatrul Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski” şi-a propus sincronizarea şi conlucrarea directă a celor două companii în spectacole de anvergură susţinute atât în Constanţa cât şi în oraşele judeţului, ducând astfel mesajul „Marii muzici” în ţinutul Dobrogean, transformându-l din ţinut al vacanţelor în „Forum cultural”.
Teatrul Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski” cuprinde în toate compartimentele de un potenţial artistic de mare valoare, ceea ce a făcut ca politica repertorială să cunoască un mare reviriment.
Au fost realizate premiere cu spectacolele: „Liliacul” de J. Strauss (în limba română), „Don Giovanni” de W.A.Mozart; baletele: „Giselle” de A. Adam, „Viaţă de artist” pe muzica lui J. Strauss.
Teatrul Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski” a întărit legăturile artistice naţionale prin conlucrarea cu Academiile de Muzică a căror absolvenţi au fost invitaţi să concerteze ca solişti instrumentişti sau solişti vocali, în operă sau lucrări vocal simfonice; cu instituţiile de operă din ţară: Bucureşti, Cluj, Timişoara, Iaşi, Braşov şi Craiova – a căror prim solişti au fost invitaţi să interpreteze roluri principale în spectacole de operă: Traviata, Rigoletto, Trubadurul de G. Verdi, Bărbierul din Sevilla de G. Rossini, Tosca, Madama Butterfly de G. Puccini,  ducând astfel mesajul artistic constănţean în întreaga ţară.
Multe din spectacolele de operă, balet şi concerte simfonice au fost captate şi transmise integral pe posturile locale şi naţionale de televiziune.
Stagiunea camerală a teatrului a însemnat pentru prima dată conlucrarea cu Uniunea de Creaţie a Interpreţilor din România în recitaluri instrumentale, vocale şi corale.
Au fost întreprinse de către Compania de Balet turnee în ţară (în aproape toate oraşele mari) şi străinătate: Germania (noiembrie 2005 –
ianuarie 2006) cu spectacolele: „Cei trei muşchetari”, „Lacul lebedelor”, „Spărgătorul de nuci” şi de Compania de Operă şi Simfonic tot în Germania (octombrie – noiembrie 2005) cu spectacolele: „Liliacul”, „Rigoletto”şi „Don Giovanni”.
Stagiunea estivală pe care instituţia noastră o prezintă pe scenele în aer liber din  staţiunea Mamaia: „Seară vieneză”, „Opera şi opereta în concert”, „Broadway to night”, „Cei trei muşchetari”, „Viaţă de artist” se bucură de o largă audienţă şi de mare succes la public şi critica de specialitate.
Pentru următoarea perioadă Teatrul Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski” va propune publicului premiere cu opera „Nunta lui Figaro” de W.A.Mozart, musicalul „My Fair Lady” de Fr. Loewe, cât şi reluarea spectacolelor din repertoriul deja existent: „Nabucco” şi Bal mascat” de G. Verdi, „Elixirul dragostei” de G. Donizetti,; concerte simfonice dedicate Anului Internaţional: „W.A.Mozart” – 250 de ani de la naştere, „G.Enescu” – 125 de ani de la naştere, „B. Bartok” – 125 de ani de la naştere, „D. Sostakovici” – 100 de ani de la naştere, toate acestea aducând un plus de atractivitate publicului.
Activitatea artistică a Teatrului Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski” contribuie cu siguranţă la sporirea renumelui oraşului Constanţa în ţară şi a ţării în marea familie a Uniunii Europene.

Adresa

Judet: CONSTANTA

Localitate: MUNICIPIUL CONSTANTA

Strada: Mircea cel Bătrân 97

Contact

Telefon: 0241 480-300

Mobil: 0241 481460

Fax: 0241 615-080

Date firma

Nume:

Cnp/Cui:

Nr. Comert:

Iban:

Banca:

Comentarii

Banner 728 X 90 px – 1 000 Ron/lună, ptr. contract de minim 3 luni