Romania Turistica | 100% Turism RomanescPromovăm unități de cazare și oferte de sezon

Târgul meşterilor populari şi Parada portului popular, Moneasa

Postat de romaniaturistica

Ultima modificare: 16.08.2017 15:44 De catre: administrator

Judet: ARAD

Localitate: MONEASA

Data inceput: 19.08.2017

Data final: 20.08.2017

Vizualizari: 1575

Data adaugarii: 07.08.2014

„Târgul meşterilor populari” şi ”Parada portului popular”, Moneasa

A XVI-a ediție a ”Târgului Meșterilor Populari”  se va deschide sâmbătă, 19 august, la ora 11.00, cu o paradă a portului popular care se va desfășura pe aleea principală din Stațiunea Moneasa, de la intrarea Hotelulului ”Parc” până la Teatrul de Vară. 

Meșterii populari își vor expune produsele în cadrul acestui târg şi vor face demonstraţii practice. Principalele  secţiuni  reprezentate la târg sunt: meşteri olari – ceramică de Târnăviţa , ţesut şi cusături artistice – zona Şicula, cioplitori în lemn de la Avram Iancu, împletitori de nuiele – Dealul Ineului, pălărier de la Pâncota, pictură naivă – icoane pe sticlă şi lemn de la Hălmagiu, turtari, ş.a

Artiştii populari, olari, ţesători şi pictori îşi prezintă cu această ocazie obiectele realizate în atelierele şi gospodăriile proprii. Vizitatorii pot asista la demonstrații de creaţie a vaselor din ceramică, a covoarelor ţesute la război sau a costumelor populare decorate cu migală şi pasiune de către meşteri împreună cu copiii şi nepoţii lor sub privirea celor interesaţi, aflaţi în aceste zile în frumoasa staţiune din Ţara Zărandului.

Târgul Meşterilor Populari va debuta cu Parada Portului Tradiţional la care vor participa numeroase ansambluri folclorice arădene.


Organizator: CCJ Arad


Comentarii

Banner 728 X 90 px – 1 000 Ron/lună, ptr. contract de minim 3 luni

Banner coloana 200 X 200 px - 350 Ron/lună, ptr. contract de minim 3 luni