Romania Turistica | 100% Turism RomanescPromovăm unități de cazare și oferte de sezon

Târgul Meșterilor Populari, Craiova

Postat de romaniaturistica

Ultima modificare: 17.10.2020 16:29 De catre: administrator

Judet: DOLJ

Localitate: MUNICIPIUL CRAIOVA

Data inceput: 25.10.2019

Data final: 25.10.2020

Vizualizari: 2354

Data adaugarii: 16.10.2014

Târgul Meșterilor Populari, Craiova

 

Manifestarea face parte din categoria de evenimente spectacol în aer liber.

În perioada 24-25 octombrie, în Piaţa „William Shakespeare”, peste 60 de meşteri olari, cioplitori în lemn, cojocari, ţesători, cusători, pielari, iconari, fierari, cofetari şi nu numai vor expune o diversitate de obiecte funcţionale sau estetice.

În cadrul expoziţiei cu vânzare se vor regăsi de la obiecte de ceramică, textile, împletituri, ţesături, coșuri, icoane, obiecte de mobilier. Dar și produse alimentare tradiționale – afumături, brânzeturi şi prăjituri sau produse apicole

Sunt invitați meșteri populari din toată țara, precum și ansambluri folclorice din județele  Dolj, Olt, Gorj, Mehedinţi, Timiş, Vâlcea, Argeş, Dâmboviţa, Teleorman, Ilfov, Prahova, Hunedoara, Braşov, Sibiu, Cluj sau Bistriţa.

 Soliști (rapsozi) vocali și instrumentiști,  fanfare, tarafuri tradiționale, etc.

Anual, la Craiova, în cadrul Zilelor municipiului, din saptamâna Sf. Dumitru, patronul spiritual al orașului Craiova între care ,,Târgul meșterilor populari,, la care sunt invitați să participe meșteri din Dolj, din Oltenia și din întreaga țară, târg al cărui organizator principal este Muzeul Olteniei.

Participanții își expun produsele specifice diferitelor meșteșuguri tradiționale în standuri organizate în central orașului Craiova, unde vizitatorii sunt invitați să le admire și să le procure pentru expunere sau utilizare în gospodăriile proprii.

Evenimentul are un pronunțat caracter artistic, dat de organizarea de spectacole în aer liber la care sunt invitate formații și ansambluri folclorice de la căminele culturale doljene, soliști (rapsozi) vocali și instrumentiști, tarafuri tradiționale, fanfare.

În aceste spectacole își pot etala talentul, pe lângă profesioniști și artistiști amatori din tara, dintre participanții cu standuri de produse în cadrul Târgului.

Organizatori: Muzeul Olteniei – Secția Etnografie, CJCPCT Dolj.


Comentarii

Banner 728 X 90 px – 1 000 Ron/lună, ptr. contract de minim 3 luni