Romania Turistica | 100% Turism RomanescPromovăm unități de cazare și oferte de sezon

Târgul de Sfântul Andrei, Galați

Postat de romaniaturistica

Ultima modificare: 28.11.2016 18:47 De catre: administrator

Judet: GALATI

Localitate: MUNICIPIUL GALATI

Data inceput: 30.11.2016

Data final: 04.12.2016

Vizualizari: 3270

Data adaugarii: -

Târgul de Sfântul Andrei - Târgul meșterilor populari, Galaţi

Târgul de Sfântul Andrei, Galați

30 Noiembrie 2016 - 4 Dcembrie 2016

Ediția a XVI-a

Eveniment cultural care are loc în fiecare an în perioada Sărbătorilor Galaţiului, iar cei prezenţi aduc în faţa publicului larg o gamă variată de produse tradiţionale.

Între 30 noiembrie și 4 decembrie 2016, de sărbătorile orașului, în deschiderea tradițiilor de iarnă care însoțesc, la români, luna decembrie, Centrul Cultural „Dunărea de Jos” invită gălățenii la Târgul de Sfântul Andrei.

Ajuns la a XVI-a ediție, evenimentul reunește la Galați meșteri populari și artizani din toate zonele etnofolclorice.

Amenajat pe Esplanada Casei de Cultură a Sindicatelor, în zona intersecției ”de la Păpădie”, Târgul are pentru fiecare câte ceva: daruri pentru cei dragi, cumpărături pentru noi, obiecte care pot înfrumuseța viața, spațiul sau…meniul.

Meșterii aduc lemn cioplit din Vâlcea și Colibași, de peste Prut, ceramică tradițională de Cucuteni, Horezu și Braniștea și ceramică medievală de la Baia Mare, sticlă de la Turda. Cei aflați în căutarea unor piese vestimentare sau accesorii care să le completeze ținuta și să îi confere personalitate, vor găsi pielărie și cojocărie din Bistrița, din Grumăzești Neamț, din Ruginoasa și din Colibași, țesături, ii, costume și ștergare din Neamț, Bistrița, Suceava (Măn.Humorului), Breaza și de la Hanu Conachi sau podoabe de la Roman.

Nu lipsesc ouăle încondeiate (Moșna Iași), picturile, figurinele, păpușile și alte obiecte decorative. Amatorii de bunătăți se pot delecta cu turtă dulce, colaci, miere, siropuri și dulcețuri, produse culinare de post și de dulce, din Argeș, Suceava, Brașov, Vrancea și Galați.

De Târg și sărbătoare, artiștii Centrului Cultural „Dunărea de Jos” vor fi și ei prezenți: Ansamblul Folcloric ”Doina Covurluiului”, ansamblul – ”pui” al acestuia, ”Doinița Covurluiului”, cu soliștii, dansatorii și instrumentiștii generației următoare, Fanfara ”Valurile Dunării”, Școala de Arte – cu clasa de Canto – Muzică Populară și Grupul Folcloric ”Glasul Odăieșilor”.

Târgul va fi deschis zilnic între orele 8.00-20.00. Spectacolul de deschidere va avea loc miercuri, 30 noiembrie, la ora 13.00, pe Esplanada Casei de Cultură a Sindicatelor. În celelalte zile de târg, gălățenii se pot bucura de spectacole începând cu ora 17.00. În ultima zi, duminică 4 decembrie, spectacolul de închidere a Târgului de Sfântul Andrei începe la ora 15.00.

Loc de desfășurare: ESPLANADA CASA DE CULTURĂ A SINDICATELOR

Comentarii

Pentru a putea adauga comentarii va rugam sa va autentificati(partea dreapta-sus a paginii).