Romania Turistica | 100% Turism RomanescPromovăm unități de cazare și oferte de sezon

Târgul de Crăciun, Timişoara

Postat de romaniaturistica

Ultima modificare: 28.11.2016 20:55 De catre: administrator

Judet: TIMIS

Localitate: MUNICIPIUL TIMISOARA

Data inceput: 01.12.2016

Data final: 08.01.2017

Vizualizari: 608

Data adaugarii: 09.12.2014

Târgul de Crăciun”, Timişoara, județul Timiş

De 10  ani împreună la Târgul de Crăciun din Timişoara!

Primăria Municipiului Timişoara prin Casa de Cultură a Municipiului Timişoara vă invită, între 1 decembrie 2016 şi 8 ianuarie 2017, la o nouă ediţie a Târgului de Crăciun. Piaţa Victoriei va fi, pentru al zecelea an consecutiv, locul principal de atracţie din Timişoara. Căsuţe, decoraţiuni, luminiţe, spectacole, colinde, cadouri, preparate specifice de sezon şi multe alte surprize vă aşteaptă în centrul oraşului. Târgul de Crăciun, un eveniment oficial şi tradiţional al oraşului Timişoara, va da starul sărbătorilor de iarnă şi îşi va dechide porţile pentru publicul larg de Ziua Naţională a României, în 1 decembrie 2016, de la ora 17.00.

Pe platoul din faţa Operei Naţionale Române va fi montată, ca şi în anii trecuţi, o cupolă luminoasă cu 60 000 de leduri albe.

În Piaţa Victoriei va poposi sania lui Moş Crăciun, decorată cu luminiţe de sărbătoare, iar bradul uriaş va fi împodobit cu 50 de şiruri luminoase (1000 de beculete/leduri cu lumina caldă) şi globuri. Perdeaua luminoasă, plasele, şirurile şi figurinele luminoase 3D din centru, de pe str. Alba Iulia, str. Mărăşeşti şi din jurul Catedralei Mitropolitane sunt montate de Elba SA, care se ocupă de iluminatul public în partea de nord a oraşului.

În cadrul ediţiei aniversare a Târgului de Crăciun, în data de 10 decembrie, vom sărbători cei 10 ani de bucurie de a fi împreună, cu un invitat special: Andra, care va susţine pentru toţi timişorenii un super concert. Aşadar, de la ora 17.00, pe scena din Piaţa Victoriei, sub genericul “De 10 ani împreună la Târgul de Crăciun”, petrecem alături de Orchestra Timişoara Big Band, Duo Covers, The Weekend Band, The TM Groove, Box Office şi Andra.
 
Aproximativ 100 de expozanţi vor aduce pentru vizitatori o ofertă variată de produse specifice sărbătorilor de iarnă. Cei care vor vizita Târgul de Crăciun din Timişoara vor găsi o mulţime de idei pentru cadourile celor dragi şi se vor putea bucura de atmosfera de sărbătoare, savurând preparatele delicioase de sezon. Comercianţii cu mâncare gătită vor fi amplasaţi în zona Modex, unde se vor putea degusta produse gastronomice calde, murături, brânzeturi, mezeluri, vin fiert cu scorţişoară,plăcinte aburinde de toate felurile şi multe alte produse. Expozanţii cu decoraţiuni vor avea o ofertă variată pentru toate gusturile: globuri, coroniţe, ghirlande, ceramică pictată, obiecte din lemn, icoane, jucării, instrumente muzicale, bijuterii, tricotaje, obiecte handmade. Produsele alimentare ambalate, turta dulce, prăjiturile tradiţionale, dulciuri, cozonaci secuieşti, castane coapte, gogoşi glazurate, toate vor fi în Piaţa Victoriei. De asemenea, vor mai fi amplasate căsuţe în piaţeta din zona Soarelui şi la intrarea în Parcul Copiilor „Ion Creangă” din Timişoara.
 
Pentru cei mici va fi deschis Atelierul lui Moş Crăciun, unde vor avea loc diverse activităţi pentru copii. Pe lângă căsuţa cu murături, căsuţa cu ciocolată şi căsuţa cu migdale, anul acesta, vom avea ca noutate în cadrul târgului şi o căsuţă cu dulciuri orientale.
 
În perioada 1 decembrie 2016 – 8 ianuarie 2017, în cadrul Târgului de Crăciun vor avea loc spectacole de muzică populară, obiceiuri şi tradiţii de sărbători, colinde, concerte, poveşti şi acţiuni pentru copii.

Cea de-a zecea ediţie a târgului se va deschide oficial marţi, 1 decembrie, de la ora 17.00, de Ziua Naţională a României. Cu această ocazie va fi pornit şi iluminatul festiv de sărbători. Vor urca pe scena: Orchestra Timişoara Big Band, Ansamblul Timişul cu soliştii: Andreea Aleuşan, Camelia Florea, Mihaela Petrovici, Petrică Moise, Petrică Miulescu Irimică. De la ora 19.00, vor avea loc concerte cu: Clar Band, Raluka şi Delia. Seara se va încheia cu tradiţionalul foc de artificii.
 
Târgul de Crăciun va putea fi vizitat zilnic, între orele 10.00 şi 22.00. Printre atracţiile evenimentului se numară şi ieslea care reprezintă scena Naşterii Domnului, precum şi alte decoraţiuni specifice sărbătorilor de iarnă. Pe toată perioada Târgului vor avea loc diferite manifestări artistice, în data de 18 decembrie, în Piaţa Victoriei, va sosi Moş Crăciun, iar celor mici li se vor pregăti diverse surprize.

Vă aşteptăm să sărbătorim împreună ediţia a zecea a Târgului de Crăciun din Timişoara!

PROGRAM:

1 decembrie
17.00 Orchestra Timisoara Big Band, Ansamblul Timisul cu solistii Andreea Aleusan, Camelia Florea, Mihaela Petrovici, Petrica Moise, Petrica Miulescu Irimica.
19,00 Concerte cu Clar Band, Raluka si Delia. Seara se va incheia cu traditionalul foc de artificii.

2 decembrie
18.00 Armonii de iarna – Spectacol sustinut de elevii Incubatorului de Arte Timisoara & Friends

3 decembrie
17.00 Spectacol de colinde, dansuri si muzica populara – Ansamblul ”Pusta Banatului”
18.00 Peregrinii si invitatii lor – concert „Iarna Trubadurilor”, o calatorie in Timisoara de poveste

4 decembrie
17.00 Cantece si dansuri populare, colinde si obiceiuri de Craciun – Ansamblul de tineret „Timisul”

5 decembrie
17.00 La gura sobei – Povestea lui Mos Nicolae. Un spectacol oferit de Piti Radio Timisoara, la Atelierul lui Mos Craciun

6 decembrie
17.00 Concert de  promenada – Fanfara Pro Amicitia
18.00 Spectacol folcloric sustinut de Ansamblul „Ghiocelul” din Giroc

7 decembrie
17.00 Concert de  promenada – Fanfara Pro Amicitia

8 decembrie
Sala Operei Nationale Romane
19.00 Colinde si cantece rituale din Transilvania – Ansamblul de Muzica Traditionala Romaneasca “Icoane” condus de prof. univ. dr. Ioan Bocsa

9 decembrie
Spectacol TVR Timisoara 60
17.00 Muzica minoritatilor, participa: Ansamblul folcloric german “Banater Rosmarein”, Ansamblul de cantece si dansuri maghiare “Eszterlanc”, Ansamblul sarbesc “Mladost”
18.00 Spectacol Ansamblul “Timisul”, cu participarea solistilor vocali Carmen Popovici Dumbrava, Doriana Talpes, Stana Stepanescu, Dumitru Stoicanescu
19.00 Concert Phaser

10 decembrie
17.00 Concert aniversar „De 10 ani impreuna la Targul de Craciun”: Orchestra Timisoara Big Band, Duo Covers, The Weekend Band, The TM Groove, Box Office, Andra
Sala Operei Nationale Romane
18.30 – Spectacol „Colinda, colinda” – Ansamblul „Doina Timisului”

11 decembrie
17.00 Spectacol „Colinde si obiceiuri de Craciun” – Ansamblul „Doina Timisului”

12 decembrie
17.00La gura sobei– Piti Radio Timisoara la Atelierul lui Mos Craciun

13 decembrie
17.00 Colinde de Craciun – program sustinut de profesori si elevi ai Scolii Populare de Arta

14 decembrie
17.00 „Am plecat sa colindam” – spectacol prezentat de Grupul Floresde la Palatul Copiilor din Timisoara si Ansamblul “Hora Timisului”

15 decembrie
17.00 „Vine o sanie pe drum” – spectacol prezentat de Teatrul pentru Copii si Tineret Merlin din Timisoara
Sala Operei Nationale Romane
19.00“Buna vremea, oameni buni”- spectacol sustinut de Ansamblul folcloric “Timisul”

16 decembrie
16.00Alaiul colindarilor pe traseul Catedrala Mitropolitana – Opera Nationala Romana, cu participarea mai multor formatii de colindatori din judet, care vor canta pe scena din Piata Victoriei

18 decembrie
17.30 Poveste magica de Craciun –  Mos Craciun soseste in Piata Victoriei. Un spectacol de cantece si dansuri cu Piti Radio Timisoara, Compania Junior Phantasia, Trupa de teatru „MIM12” de la Liceul Teoretic Jean Louis Calderon si Trupa de teatru a Scolii Generale nr. 7 Sfanta Maria

19 decembrie
17.00La gura sobei – Piti Radio Timisoara la Atelierul lui Mos Craciun

20 decembrie
18.00 Rock for Revolution, cu Sonatic, Pro Musica, Pasarea Rock

21 decembrie
17.30 Spectacol de Craciun cu Corala  feminina “Carmina Dacica”
18.00 Concert cu Ansamblul de percutie “Splash”

22 decembrie
19.00 Sarbatoarea Craciunului – “In Memoriam Marioara Murarescu”, transmisiune in direct pe TVR3 si TVR Timisoara. Program de colinde si cantece de Craciun. Participa grupul vocal “Valeria Peter Predescu” (Bistrita), grupul vocal “Podgorenii” (Siria, Arad) si un grup de colindatori din Banat. Solisti: Adrian Stanca, Ciprian Roman, Olguta Berbec, Maria Coman, Cristian Fodor, Georgiana Necsa, Maria Coman, Ciprian Pop si altii. Acompaniaza taraful “Efta Botoca” din Timisoara, conducerea muzicala: Remus Novac.

 

Comentarii

Pentru a putea adauga comentarii va rugam sa va autentificati(partea dreapta-sus a paginii).