Romania Turistica | 100% Turism RomanescPromovăm unități de cazare și oferte de sezon

Târgul de Crăciun din Sibiu, 2023

Postat de romaniaturistica

Ultima modificare: 15.11.2023 20:27 De catre: administrator

Judet: SIBIU

Localitate: MUNICIPIUL SIBIU

Data inceput: 17.11.2023

Data final: 02.01.2024

Vizualizari: 133310

Data adaugarii: -

 Târgul de Crăciun din Sibiu, 2023

Ediția a-XVI-a, 2023

 

Loc de Desfășurare:  Centru Vechi: Piața Mare, Piața Mică șStrada Nicolae Bălcescu

17 Noiembrie 2023 -  2 Ianuarie 2024

Program Zilnic: Luni - Duminică: 11:00 - 21:00

 

Vezi Ofertă :  ***  City Break Târgul de Crăciun 2023 din Sibiu  ***

 

Live Sibiu - Târgul de Crăciun din Sibiu   

  Live Piata Mare si Patinoarul   

Live Piata Mare - Panorama   

 Live Platou Piata Mare

 

Târgul de Crăciun din Sibiu debutează pe 17 Noiembrie 2023 şi se va termina în 27 decembrie 2023, urmând că după această perioadă să se denumească Târgul de Revelion din Sibiu, care se va încheia pe 2 ianuarie 2024.

A 16-a ediție a Târgului de Crăciun din Sibiu

Peste 80 de expozanți vor fi fost prezenți in Piața Mare din Sibiu pentru a oferi experiențe plăcute vizitatorilor, iar pentru cei mici au fost pregătite diverse atracții printre care se numără Atelierul lui Moș Crăciun și patinoarul în aer liber. Cei peste 80 de expozanți veniți din toată țara vor întâmpina vizitatorii, punându-le la dispoziție o gamă variată de produse precum decorațiuni de Crăciun si bijuterii din porțelan, căni pictate manual, coronițe, ghirlande, globuri, obiecte specifice Crăciunului, sculptate manual si aduse din Bethlehem, precum și diverse specialități gastronomice: de la mezeluri locale, la bunătăți maghiare si burgeri din carne de vită Angus sau chiar vegetali.

 

Proiecție grandioasă - Poveste de Crăciun

Pe lângă toate acestea, conceptul de iluminat este unul deosebit – o proiecție grandioasă pe toate clădirile din Piața Mare va face ca centrul Sibiului să fie probabil cel mai luminos din țară.

Spectaculoasele proiecții realizate pe fiecare clădire din Piața Mare, au fost din nou prezente, care întrețin atmosfera feerică a evenimentului. Totodată, acestea iluminează întreaga locație într-o manieră unică, transformând centrul orașului într-un loc de poveste

Timp de 1 lună de zile, Piața Mare din Sibiu va deveni o scenă imensă dinamică care vor rula proiecții video cu peisaje de iarnă, zăpadă, figurine şi lumini colorate.  Organizatorii anunță că pe toată perioada târgului de Crăciun, turiștii vor putea vedea o proiecție grandioasă pe toate clădirile din Piața Mare, ce va face ca centrul Sibiului să fie probabil cel mai luminos din țară.

Ediția 2023 va aduce din nou, în prim plan o proiecție grandioasă de Crăciun, o proiecție realizată pe toate clădirile din Piața Mare, care va fi pornită în fiecare seară, pe perioada târgului. Vor fi montate peste 30 de proiectoare arhitecturale, care vor crea o scenă dinamică și un aspect strălucitor al Pieței Mari.

 

Magia Crăciunului

Târgul de Crăciun va aduce la sfârşitul lunii noiembrie în Piaţa Mare din oraşul Sibiu un strop din magia Craciunului, cu miresme de vin fiert şi scorţişoară, castane coapte, migdale pralinate și cu multe cadouri și decorațiuni de Crăciun.

Atmosfera de cumpărături va fi completată de programul cultural bogat în evenimente dintre cele mai diverse, de la concerte de colinde, muzică gospel, jazz și rock’n’roll, spectacole folclorice și de teatru, până la ateliere creative pentru copii,  vor anima târgul pentru mai bine de o lună.

 

De la primul la cel mai cunoscut Târg de Crăciun din România

Prima ediție a Târgului de Crăciun din Sibiu a avut loc în 2007, când Sibiul era Capitala Culturală Europeană și a reprezentat un proiect pilot, întrucât tradiția acestui tip de eveniment nu exista în țară. Prima ediție a fost pusă pe picioare de către dr. h. c. Barbara Schöfnagel, Atașat Social al Ambasadei Austriei la București, împreună cu Primăria Municipiului Sibiu. A început cu 38 căsuțe montate în Piața Mică și a ajuns la peste 80 căsuțe 10 ani mai târziu, amenajate în Piața Mare.

Încă de la primele ediții, evenimentul și-a făcut un renume bun și a devenit singurul târg de Crăciun din România cunoscut în străinătate și care atrage un număr tot mai mare de turiști în fiecare an.

Fiecare ediție a adus noutăți și atracții de succes, cum ar fi Atelierul lui Moș Crăciun, vizitat în fiecare an de peste 3000 copii care fac rezervări cu o lună înainte de inaugurare; Parcul lui Moș Crăciun, un parc de distracții pentru copii în centrul căruia stă un carusel construit special pentru acest eveniment; proiectul de city-break pentru evenimente, care a reprezentat o noutate în domeniu și se bucură de un succes deosebit, astfel încât aproape orice hotel și pensiune din zonă oferă un pachet atractiv special pentru a vizita Târgul de Crăciun din Sibiu.

Târgul de Crăciun din Sibiu este un proiect cultural inițiat de Biroul Atașatului Social al Ambasadei Austriei în România, dr. h. c. Barbara Schöfnagel, în parteneriat cu municipalitatea sibiană. Deschis pentru prima dată în anul 2007, anul Sibiului în calitate de Capitală Culturală Europeană, Târgul de Crăciun a ajuns cunoscut în țară și străinătate pentru amploarea și tradiția creată. Evenimentul este organizat de Asociația Events For Tourism. Programul Cultural al Târgului de Crăciun din Sibiu, Colours of Christmas, este cofinanțat de Consiliul Local Sibiu prin Primăria Municipiului Sibiu.

 

Vezi, Oferta City Break Targul De Craciun 2023 din Sibiu.

 

Evenimente 2023: Târgul de Crăciun din Sibiu

- Inaugurare Festivă, 17.11.2023 ora: 19:00

Târgul de Crăciun din Sibiu 2023 - ediția nr. 16

Vă așteptăm la ora 19:00 în Piața Mare din Sibiu pentru a începe sezonul de iarnă în cel mai frumos și luminos fel :).

Notă:

Accesul se face conform prevederilor legale în vigoare și presupune prezentarea unui certificat verde european emis în urma vaccinării sau trecerii prin boală în ultimele 180 zile. Testele si certificatele bazate pe teste NU permit accesul.

 

Christmas Food Carousel

26 Noiembrie - 2 Decembrie 

Cel mai vizitat târg de Crăciun din țară devine și în acest an mai atractiv, pentru că te invită la masă.

Între 28 noiembrie si 02 decembrie, truck-uri colorate vor staționa în Piața Albert Huet din Sibiu și îți vor pregăti #StreetFood extraordinar și băuturi calde, într-o atmosferă de sărbătoare.

 

Atelierele lui Moș Crăciun pentru copii:  

26 Noiembrie - 30 Noiembrie  - Micul Lumânărar  

Lumânărar de Crăciun - Atelier de făcut lumânări

Atelierul se desfășoară în perioada 

Atelier de făcut lumânări - Printr-o metodă străveche, cei mici vor crea lumânări colorate şi vor fi iniţiaţi în meşteşugul migălos al decorării formelor din ceară. Acest atelier dezvoltă aptitudinile manuale ale copiilor și favorizează interacțiunea. Totodata, activitatea este si un exercitiu de rabdare, invatandu-i pe cei mici sa respecte algoritmii necesari crearii unui produs finit de calitate.

Rezervare pentru grupe organizare (minim 15 copii)  

 

26 Noiembrie - 1 Decembrie  - Biscuiți de Crăciun  

Atelierul se desfășoară în perioada 

Atelier de preparat biscuiți - Cu aluat dulce, sucitoare, forme și imaginație, copiii vor face cei mai gustoși și frumoși biscuiți. Acest atelier contribuie la dezvoltarea creativității și îndemânării, fixează deprinderile igienice și stimulează creșterea autonomiei în plan practic. Hrănindu-le spiritul ludic și creativ înnăscut prin joc, putem insufla copiilor importanța dezvoltării creativității și plăcerea gătitului..  

Rezervare pentru grupe organizare (minim 15 copii)    

 

02 Decembrie - 08 Decembrie  - Pictat turtă dulce 

Atelier de pictat turtă dulce

Atelierul se desfășoară în perioada 

Turta dulce este simbolul dulciurilor de Crăciun. Nu exista persoana matura care sa nu isi aminteasca cu placere si nostalgie de mirosul  imbietor al turtei dulci pregatite in casa, de Craciun. Acum ea poate arăta exact asa cum și-o imaginează fiecare, fiind pictată  si decorata de copii în Atelierul lui Moș Crăciun, fiecare punandu-si amprenta personala. O amintire frumoasă și dulce pentru copii, iar pentru parinti un motiv de mandrie, prin participarea la acest atelier cei mici invatand ca sarbatorile de Craciun sunt un motiv de a petrece in familie sau in colectiv.

Rezervare pentru grupe organizare (minim 15 copii)  

 

09 Decembrie -  15 Decembrie  -  Pictură pe globuri

Atelier de pictat globuri

Atelierul se desfasoara in perioada

În prag de sărbătoare cu totii dorim sa ne gătim casa cu cele mai frumoase decorațiuni. În magazine gasim multe astfel de obiecte, de diferite stiluri și culori, insa cu ceva imaginație si cu materiale la indemana, putem crea unele originale.

Va invitam la un atelier unde, intr-o atmosfera placuta, vom invata sa mesterim globuri pentru bradul de Craciun, decoratiuni unice, originale, care vor fi apreciate de cei care va vor trece pragul casei de Sarbatori.

Rezervare pentru grupe organizare (minim 15 copii).

 

16 Decembrie -  22 Decembrie   - Decorațiuni Pixel Art

Atelier de creație folosind piese termoadezive

 Atelierul se desfășoară în perioada 

Atelier de creație folosind piese termoadezive - Pixel Art este o combinatie inedita intre puzzle si goblen, preluand caracteristici ale ambelor tehnici si transformandu-le intr-o noua si foarte distractiva tehnica de creatie!

Micii artiști vor crea decorațiuni de brad din piese termoadezive multicolore: brăduți, steluțe, îngerași.  Confecționarea decorațiunilor dezvoltă exprimarea simţului estetic al copiilor, iar obiectele realizate devin ornamente deosebite cu care pot împodobi bradul de Crăciun. Acest atelier contribuie la dezvoltarea abilităților motrice, la stimularea imaginației și a creativității și mai ales stimularea creșterii concentrării și stabilității atenției.  

Rezervare pentru grupe organizare (minim 15 copii).

Webcam:    Live Piata Mare si Patinoarul       Live Piata Mare - Panorama      Live Platou Piata Mare

 

City Break Târgul de Crăciun 2023 din Sibiu 


Comentarii

Banner 728 X 90 px – 1 000 Ron/lună, ptr. contract de minim 3 luni

Banner coloana 200 X 200 px - 350 Ron/lună, ptr. contract de minim 3 luni