Romania Turistica | 100% Turism RomanescPromovăm unități de cazare și oferte de sezon

Târgul de Crăciun 2023, Craiova

Postat de administrator

Ultima modificare: 21.11.2023 11:04 De catre: administrator

Judet: DOLJ

Localitate: MUNICIPIUL CRAIOVA

Data inceput: 17.11.2023

Data final: 02.01.2024

Vizualizari: 1860

Data adaugarii: 15.11.2023

Târgul de Crăciun Craiova, 2023

 

     Târgul de Crăciun de la Craiova va fi deschis din 17 noiembrie 2023, ora 18:30 până pe 2 ianuarie 2024, ora 22:00, și are ca temă povestea "Crăiasa Zăpezii", desfașurându-se în cele patru zone deja consacrate: Piața Mihai Viteazul, Piața Frații Buzești, zona Doljana, esplanada Teatrului Național - zona William Shakespeare.

    După ce s-a clasat pe locul al treilea în clasamentul 2022 la European Best Destinations, Târgul de Crăciun Craiova promite să aducă mai multă bucurie și surprize în 2023. Anul acesta, primăria Craiova ne-a pregătit noi surprize, inclusiv o feerie de lumini cu un număr dublu față de anul precedent - 2 milioane de beculețe strălucitoare!

     „Tema principală a Târgului de Crăciun din acest an este croită în jurul poveștii Crăiasa Zăpezii, pe care o vom regăsi în Piața Mihai Viteazul, unde totul este decorat până la cele mai mici detalii în culori alb-turcoaz. Anul acesta va fi un târg de poveste, avem foarte multe noutăți pentru fiecare zonă a târgului, cu elemente, culori și figurine diferite – pe tematica din piața respectivă. Tot la Craiova a fost montată cea mai mare roată care poate fi văzută anul acesta în România. Are 40 de metri înălțime, 200 de mii de leduri, o capacitate de 140 de persoane și vine direct din Olanda. Așa că invităm pe toată lumea vineri, 17 noiembrie, ora 18.30, să vină la Craiova şi să aprindem împreună cele două milioane de luminiţe de la unul dintre cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa”, a declarat Lia Olguța Vasilescu, primarul Craiovei.

 Imaginați-vă lumina rece a Crăiesei Zăpezii, o bolta cu nori și păsări, un castel de vis, o oglindă imensă, un patinoar strălucitor, căsuțe decorate în culorile zăpezii și chiar apariția Crăiesei Zăpezii cu bagheta magică. Moș Crăciun va aduce o explozie de lumină caldă și ornamente spectaculoase în Piața Buzești, care va rămâne în amintirea voastră ca ceva neîntâlnit în România. În premieră, barurile, restaurantele și hotelurile din zona centrală se vor împodobi cu ornamente de lumină caldă, iar  Piața Teatrului va găzdui alte surprize precum cea mai mare roată din România, așa a declarat Lia Olguța Vasilescu, primarul Craiovei.

  Craiova, devenită destinație de city-break, în această perioada se transformă într-un tărăm de basm, unde se vor regăsi: căsuțe unicat pictate de artiști plastici, bunătăți tradiționale, produse de handmade, spectacole, ateliere interactive și multe altele.

   Nu ratați șansa de a experimenta farmecul unic al Târgului de Crăciun 2023 din Craiova, considerat cel mai frumos din România! Casuțele vânzătorilor ambulanți, sculptate special în spiritul Crăciunului de către sculptorul craiovean Gabi Rizea, vă așteaptă cu deliciile tradiționale românești și un vin fierbinte cu scorțișoară. În plus, centrul Craiovei va fi luminat de milioane de luminițe, iar patinoarul din Piața Mihai Viteazul va fi o plăcere atât pentru adulți, cât și pentru copii. În Piața William Shakespeare, un parc de agrement special amenajat pentru copii vă așteaptă să creați amintiri magice.

 Târgul de Crăciun Craiova 2023 este organizat de Primăria Craiova, între 17 noiembrie 2023  - 2 ianuarie 2024.

 Târgul de Crăciun din Craiova va fi deschis zilnic, între orele 12.00-22.00, până pe 2 ianuarie 2024.


Comentarii

Banner 728 X 90 px – 1 000 Ron/lună, ptr. contract de minim 3 luni

Banner coloana 200 X 200 px - 350 Ron/lună, ptr. contract de minim 3 luni