Romania Turistica | 100% Turism RomanescPromovăm unități de cazare și oferte de sezon

Târg de Crăciun, Sfântu Gheorghe

Postat de romaniaturistica

Ultima modificare: 28.11.2023 21:44 De catre: administrator

Judet: COVASNA

Localitate: MUNICIPIUL SFANTU GHEORGHE

Data inceput: 03.12.2023

Data final: 23.12.2023

Vizualizari: 3708

Data adaugarii: -

Târg de Crăciun, Sfântu Gheorghe

 

Casa de Cultură Kónya Ádám organizează Târgul de Crăciun în perioada 03–23.12.2023 în municipiul Sfântu Gheorghe, Piața Centrală.

Anul acesta prima lumânare de Advent va fi aprinsă de către primarul Antal Árpád în cadrul unui program festiv duminică, 3 decembrie, ora 19:30 în Piața Centrală a orașului.

Locuitorii orașului sunt rugați să aducă lumânările pentru a se putea întoarce la casele lor cu o flacără sfântă. Ceremonia va cuprinde colinde de Crăciun cântate de Mátis Adrienn și Deák Anett din Ansamblul de dansuri populare „Kincskeresők”, pregătite de István Ildikó. La program va contribui corul „Refsonor” al Liceului Teologic Reformat din Sfântu Gheorghe, sub îndrumarea profesoarei Szilágyi Andrea.

În cadrul ceremoniei festive, primarul Antal Árpád ne va transmite gândurile sale în preajma sărbătorilor şi va aprinde prima lumânare din coroana de Advent. Coroana va fi binecuvîntată de preotul romano-catolic Ilyés Zsolt. Anul acesta gazda evenimentului va fi Dancsuly Helga, referent cultural al Casei de Cultură „Kónya Ádám”.

Și în acest an, orașul va avea din nou două coroane uriaşe de Advent, cea de-a doua fiind amplasată în sensul giratoriu din zona Gării, astfel încât locuitorii să poată simți și trăi momentele de sărbătoare aproape de casă.

În 2010 a fost montată pentru prima dată o coroană uriașă de Advent, creând o tradiție de a aprinde lumânări împreună, iar anul acesta sărbătorim împreună pentru a 14-a oară.

 

Organizatorii evenimentului: Casa de Cultură „Kónya Ádám”, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe.


Comentarii

Banner 728 X 90 px – 1 000 Ron/lună, ptr. contract de minim 3 luni

Banner coloana 200 X 200 px - 350 Ron/lună, ptr. contract de minim 3 luni