Romania Turistica | 100% Turism RomanescPromovăm unități de cazare și oferte de sezon

Tabara de sculptura Traditii vechi in spirit nou de la Teliu

Postat de romaniaturistica

Data adaugarii: 09.07.2013 23:07

Judet: BRASOV

Localitate: TELIU

Vizualizari: 1167

Ultima modificare: 09.07.2013 23:18 De catre: romaniaturistica

Tabăra de sculptură: "Tradiţii vechi în spirit nou" de la Teliu

Parohia Ortodoxă Teliu-Vale în colaborare cu Asociaţia Social-Culturală "Suflet Transilvan" şi cu Primăria Comunei Teliu, a organizat în perioada 4-7 iulie 2013 ediţia a II-a a Taberei de Sculptură "Tradiţii vechi în spirit nou", actiune adresată în special tinerilor din mediul rural.

La eveniment au  participat 45 de copii din mai multe localităţi din judeţele  Braşov şi  Covasna.  Scopul proiectului a fost repunerea în prim plan a obiceiurilor populare româneşti în strânsă legătură cu tradiţiile ortodoxe într-o zonă multiculturală. Atelierul de sculptură a fost organizat sub îndrumarea profesorului braşovean Sorin Suciu.

"Am făcut  cruci din lemn de tei, paltin, cires, monograme şi alte obiecte, dar scopul principal pe care ni l-am propus a fost acela de a aduce în sufletele copiilor dragostea de valorile noastre. Copiii au avut asigurat transportul, cazarea, masa şi toate cheltuielile. Am oficiat dimineaţa Sfânta Liturghie, iar seara, după ateliere, am organizat diverse manifestări cultural-artistice, sportive şi bineînţeles un foc de tabără.", a declarat Pr. Costin Butnar, Parohul de la Teliu-Vale şi preşedintele Asociaţiei Suflet Transilvan.

Duminică, 7 iulie, copiii au participat la Sfânta Liturghie oficiată de PS Andrei Făgărăşanul, episcop vicar al Arhiepiscopiei Sibiului, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi. De asemenea, în ultima zi a taberei a fost organizată o expoziţie cu obiectele realizate de către participanţi. Ziua s-a încheiat cu o excursie la Mănăstirile din zonă.


Comentarii

Banner 728 X 90 px – 1 000 Ron/lună, ptr. contract de minim 3 luni

Banner coloana 200 X 200 px - 350 Ron/lună, ptr. contract de minim 3 luni