Romania Turistica | 100% Turism RomanescPromovăm unități de cazare și oferte de sezon

Serbările oraşului Sulina

Postat de romaniaturistica

Ultima modificare: 31.07.2023 21:22 De catre: administrator

Judet: TULCEA

Localitate: SULINA

Data inceput: 12.08.2023

Data final: 15.08.2023

Vizualizari: 1944

Data adaugarii: 18.07.2014

Serbările oraşului Sulina – Sulina

PROGRAM ZILELE ORAȘULUI SULINA 2023

 

Zilele orașului Sulina“ - manifestări culturale, sportive şi marinăreşti.

 

 „Zilele orașului Sulina“ este o sărbătoare dedicată acestei așezări și cetățenilor acesteia, cărora trebuie să le admirăm dârzenia de a locui în acest punct izolat al Deltei. Este un moment important al calendarului verii, sărbătorit pe parcursul a trei zile prin intermediul unor evenimente culturale, spectacole, expoziții sau întreceri sportive.

   În cadrul „Zilelor orașului Sulina“, un moment aparte îl constituie ziua de 15 august a fiecărui an, atunci când este sărbătorită Ziua Marinei Române. Prezentăm mai jos textul unui scurt comentariu făcut la încheierea zilei pentru a ilustra încărcătura spirituală a unei asemenea sărbători.     „Ziua Marinei Române la Sulina - ritual al verii - așteptat deopotrivă de locuitorii așezării și de turiștii aflați în localitate în această perioadă. Începând de la slujba dedicată celor ce au îmbrățișat onorabila meserie a apelor, trecând apoi prin tumultul întrecerilor marinărești și până seara târziu, după ce se sting ecourile spectacolului dedicat acestei sărbători, există o stare specială ce te învăluie ca o manta fermecată a bunei dispoziții.

  Ziua Marinei Române la Sulina – ritual al verii - sărbătorită așa cum se cuvine. Este și foarte greu, dacă nu imposibil, să faci abstracție față de o asemenea sărbătoare într-o localitate – insulă, loc în care simpla prezență îți conferă statutul de trăitor între ape, în vecinătatea unui fluviu legendar ce-și găsește aici sfirșitul în brațele unei mări capricioase. Această apropiere este o binecuvântare pentru populația ce-și găsește rostul pe aceste meleaguri și o oază pentru relaxarea musafirului venit la capăt de lume. Poate, de aceea, organizarea acestei sărbatori se face cu atâta înverșunare, organizatori și participanți fiind cuprinși de febra pregătirilor cu mult timp înainte.


Comentarii

Banner 728 X 90 px – 1 000 Ron/lună, ptr. contract de minim 3 luni

Banner coloana 200 X 200 px - 350 Ron/lună, ptr. contract de minim 3 luni