Romania Turistica | 100% Turism RomanescPromovăm unități de cazare și oferte de sezon

Serbarea Plaiul Nucului, Lopătari, Buzău

Postat de romaniaturistica

Ultima modificare: 16.07.2022 23:37 De catre: administrator

Judet: BUZAU

Localitate: LOPATARI

Data inceput: 22.07.2022

Vizualizari: 4435

Data adaugarii: -

Serbarea Plaiul Nucului, Lopatari, Buzau

 

Manifestarea actuală este urmaşa vechilor târguri (nedei) ciobăneşti organizate la începutul verii când urcau oile la munte spre Penteleu şi Giurgiu.

Aceste târguri începeau la săsrbătoarea Rusaliilor şi se încheiau de sărbătoarea Sfântului Ilie şi coincideau cu tunsul oilor şi stabilirea învoielilor de peste an specifice păstoritului tradiţional local. De drept această sărbătoare îşi are originea în surata ei vecină “Festivalul Slănicului” de la Medelic.

Programul manifestărilor cuprinde un amplu spectacol folcloric deschis de către formaţiile şi interpreţii locali de cântece şi dansuri populare tradiţionale de copii, tineret şi adulţi, la care se adaugă invitaţii din comunităţile locale vecine, din cele străbătute de pârâul Slănic. Este sărbătoarea de suflet a comunităţii locale, singurul prilej cu care se întâlnesc “fii satului” răspândiţi în toată ţara şi în lume, ocazie cu care obiceiurile, datinile meşteşugăreşti, tradiţiile, portul, jocul şi cântecul specific zonei, se transmit din generaţie în generaţie. Cu această ocazie se pot vizita punctele cel mai fierbinţi din Europa: Vulcanii Noroioşi de la Berca, Focul Viu de la Terca sau Muntele de Sare cu izvoarele sale binefăcătoare de la Săreni.

Nemuritorii”

Citeste mai mult: adev.ro/mq6k17
Nemuritorii”

Citeste mai mult: adev.ro/mq6k17
Nemuritorii”

Citeste mai mult: adev.ro/mq6k17
Nemuritorii”

Citeste mai mult: adev.ro/mq6k17


Comentarii

Banner 728 X 90 px – 1 000 Ron/lună, ptr. contract de minim 3 luni

Banner coloana 200 X 200 px - 350 Ron/lună, ptr. contract de minim 3 luni