Romania Turistica | 100% Turism RomanescPromovăm unități de cazare și oferte de sezon

Se anunță o iarnă grea pentru drumari, un sezon bun pentru turism

Postat de romaniaturistica

Data adaugarii: 05.10.2015 19:10

Judet: BRASOV

Localitate: MUNICIPIUL BRASOV

Vizualizari: 1121

Ultima modificare: 05.10.2015 19:38 De catre: administrator

Se anunță o iarnă grea pentru drumari, un sezon bun pentru turism

Chiar dacă unele siteuri și televiziuni de știri lansează informații alarmiste privind venirea iernii, încă din luna octombrie, măsurătorile centrului european de meteorologie, îi contrazice. Cu toate acestea, primii fulgi de nea vor veni mai repede decît ne vom aștepta.

Dacă până la începutul calendaristic al iernii mai sunt zile bune, iarna se va instala mult mai devreme decât de obicei, cel puțin pentru centrul și nordul țării cât și zonele depresionare și înalte ale Carpaților.

În noiembrie, încep, ninsorile !

La începutul lunii noiembrie își vor face apariția primii fulgi de nea în zona montană din centrul și nord, mai concret începând din 4 noiembrie vremea va intra într-un proces de răcire accentuat și va rămăne la valori constante o perioadă îndelungată, îndeosebi zona montană se va confrunta cu perioade a câte 2-3 zile de vreme rece și intemperii, îndeosebi lapoviță și ninsori.

Ninsori mai serioase se vor înregistra în intervalul 12 -15 noiembrie, când se așteaptă primul strat de zăpadă mai consistent estimat să depașească în zona montană înaltă 10 cm.

Se anunță zăpadă din belșug la munte în acest sezon.

Pentru lunile de iarnă, sezonul de schi 2015-2016 se anunță unul bogat, îndeosebi pentru zona de munte din centrul țării, unde sunt așteptate precipitații, peste limitele normale.

Astfel, stațiunile de schi din județele Prahova, Brasov, Sibiu, Harghita, Covasna și Alba nu vor duce lipsă de zăpadă, estimările privind cantitatea de precipiatații fiind ușor peste valorile normale.

Conform estimărilor luna decembrie, va fi una bogată în precipitații, în Maramureș sunt așteptate cele mai însemnate ninsori, urmând partea montană a Olteniei, zonele vizate fiind clar stațiunile Rânca și Voineasa-Transalpina, iar la valori apropiate se vor afla Transilvania, Banat și Crișana, cele mai scăzute cantități de precipitații vor fi în Muntenia, Dobrogea și surpinzător Moldova.

În privința temepraturilor cele mai friguroase zile de decembrie vor fi în Transilvania și Moldova, cu valori între - 5 si 0 grade, iar cele mai călduroase vor fi în Dobrogea cu valori constante de peste 3 grade.


Comentarii

Banner 728 X 90 px – 1 000 Ron/lună, ptr. contract de minim 3 luni

Banner coloana 200 X 200 px - 350 Ron/lună, ptr. contract de minim 3 luni