Romania Turistica | 100% Turism RomanescPromovăm unități de cazare și oferte de sezon

Sărbătoarea Libertății, Blaj

Postat de romaniaturistica

Ultima modificare: 07.05.2023 21:19 De catre: administrator

Judet: ALBA

Localitate: MUNICIPIUL BLAJ

Data inceput: 13.05.2023

Data final: 14.05.2023

Vizualizari: 3836

Data adaugarii: -

Sărbătoarea Blajului  - Sărbătoarea Libertății

 

Sărbătoarea Blajului  - Sărbătoarea Libertății care marchează împlinirea a 170 de ani de la Marea Adunare Naţională de pe Câmpia Libertăţii, din 3-15 mai 1848.

"Sărbătoarea Libertăţii" cuprinde o ofertă generoasă de evenimente culturale, de divertisment şi sportive, printre care menţionăm concertul de operetă "Pe aripile muzicii", comedia "Las';;;;; că ştim noi", prezentată de Teatrul Elisabeta Bucureşti, "Parada cu Călăreţi şi Torţe" din centrul oraşului şi festivalul “Cultură pentru cultură”, de pe Câmpia Libertăţii, ce va fi urmat de un spectacol de muzică populară, cu artişti cunoscuţi, printre care se află Aurel Tămaş, Mariana Anghel şi Sergiu Cipariu.

Ca în fiecare an, municipalitatea va organiza o petrecere în onoarea cuplurilor care aniversează 50 de ani de căsătorie neîntreruptă.

Adunarea Națională de la Blaj din 1848 este celebrată în aceste zile printr-o serie de manifestări culturale desfășurate on-line, fără public, cu respectarea tuturor măsurilor de prevenire a transmiterii virusului SARS-COV-2. Acțiunile incluse în program vor fi transmis live pe pagina de Facebook a Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba și a instituțiilor partenere în organizarea sărbătorii.

Manifestările desfășurate sub genericul „Sărbătoarea Libertății de la Blaj” sunt organizate de Consiliul Județean Alba prin Centrul de Cultură „Augustin Bena”, în parteneriat Primăria Municipiului Blaj, Palatul Cultural Blaj și Muzeul Național al Unirii Alba Iulia. Toate punctele incluse în program se desfășoară fără public, fiind transmise live, online pe paginile Facebook ale instituțiilor organizatoare, cu respectarea tuturor măsurilor de prevenire a transmiterii virusului Sars-CoV-2. Evenimentele marchează sărbătorirea Adunării Naționale de la Blaj din 3/15 mai – 5/ 17 mai 1848, adunare a românilor transilvăneni, în timpul Revoluției de la 1848, prin care aceștia și-au exprimat revendicările naționale, politice, religioase și sociale.

Pe Câmpia Libertății din Blaj va avea loc în 13-14 mai Sărbătoarea Libertății, un proiect cultural dedicat unuia dintre cele mai importante momente din istoria românilor: Adunarea Naţională de la Blaj.

Autoritățile locale și județene au pregătit, la împlinirea a 175 de ani de la Marea Adunare Naţională din 3/15 mai – 5/17 mai 1848, un weekend cu muzică bună și distracție pentru toate vârstele

Autoritățile locale și județene au pregătit, la împlinirea a 175 de ani de la Marea Adunare Naţională din 3/15 mai – 5/17 mai 1848, un weekend cu muzică bună și distracție pentru toate vârstele.

Pe Câmpia Libertății din Blaj va avea loc în 13-14 mai Sărbătoarea Libertății, un proiect cultural dedicat unuia dintre cele mai importante momente din istoria românilor: Adunarea Naţională de la Blaj.

Program spectacole – Sărbătoarea Libertății de la Blaj – 13-14 mai 2023

Sâmbătă, 13 mai, ora 18.00

Concert extraordinar pop-clasic susținut de:

Orchestra Opera Group Project, dirijor Cristian Sandu

soliști:

Geani Brad (bariton)

Alexandru Pal (nai)

Georgeta Plută (soprană)

Recital extraordinar susținut de Fanfara Transilvania jr.

Retro Night Fever – în zona de food court

 

Duminică, 14 mai, ora 18.00

Fun Gimn – activități pentru copii pe tot parcursul zilei

Spectacol folcloric extraordinar susținut de Ansamblul folcloric al județului Alba, dirijor Alexandru Pal

soliști:

Veta Biriș / Reta Rus / Roxana Reche / Bogdan Toma / Oana Bozga Pintea / Marinela Baba / Dorina Narița / Mirela Mănescu / Nicolae Plută / Floricica Moga / Ina Todoran / Adina Popa / Alexandra Băcilă / Iulia Schiau / Cristina Căpâlnean / Maria Uțiu / Daria Costea / Alina Cucui

Grupul tradițional din Crăciunelu de Jos

Grupul tradițional din Valea Lungă

Grupul tradițional din Cergău

Grupul vocal tradițional Sâncelenii

Grupul vocal tradițional Biienii.

"Sărbătoarea Libertăţii " este organizată de Primăria Blaj, Consiliul Local Blaj şi Consiliul Judeţean Alba.


Comentarii

Banner 728 X 90 px – 1 000 Ron/lună, ptr. contract de minim 3 luni

Banner coloana 200 X 200 px - 350 Ron/lună, ptr. contract de minim 3 luni