Nou: În această vară lansăm o versiune modernă a portalului România Turistică!

Romania Turistica | 100% Turism RomanescPromovăm unități de cazare și oferte de sezon

Sărbătoarea cireșelor, Coruia, Maramureș

Postat de romaniaturistica

Ultima modificare: 10.05.2022 22:20 De catre: administrator

Judet: MARAMURES

Localitate: SACALASENI

Data inceput: 15.06.2022

Data final: 15.06.2022

Vizualizari: 3489

Data adaugarii: -

Sărbătoarea cireșelor, Coruia, Maramureș

 

Ansamblul Cireșarii, păstrator al datinilor și obiceiurilor vechi, organizează îndrăgita Sărbătoarea Cireșelor.

Evenimentul cuprinde muzică și dansuri populare și prezentarea portului popular. O îndeletnicire transmisă din moşi strămoşi printre localnicii din satul Coruia, comuna Săcălășeni este cultivarea cu multă dragoste și pricepere a pomilor fructiferi, în special a cireșilor, pomi care au adus faimă satului prin fructele lor fără seamăn pe lume „cireșele”, atât de iubite de săteni încât le sărbătoresc în fiecare an.

În cinstea lor au creat un ansamblu folcloric cu numele „Cireșarii din Coruia” care promoveză portul, tradițiile și cântecele păstrate în inimile și sufletele localnicilor, numele așezării în care trăiesc și produsele locale.

O îndeletnicire transmisă din moşi strămoşi printre localnicii din satul Coruia este cultivarea cu multă dragoste și pricepere a pomilor fructiferi, în special a cireșilor, pomi care au adus faimă satului prin fructele lor fără seamăn pe lume ,,cireșele”, atât de iubite de săteni încât le sărbătoresc în fiecare an. În cinstea lor au creat un ansamblu folcloric cu numele ,,Cireșarii din Coruia” care promoveză portul, tradițiile și cântecele păstrate în inimile și sufletele localnicilor, numele așezării în care trăiesc și produsele locale.

Încă de la prima ediție scopul a fost de atragere a unui public cât mai numeros şi variat care să beneficieze de o prezentare de programe diversificate şi atractive, un prilej de a sărbători comuna şi locuitorii săi şi nu în ultimul rând de a promova imaginea localităţii, a obiectivelor turistice şi a gastronomiei din Țara Chioarului.

Organizator: Primăria  Comunei Săcălășeni în colaborare cu: Consiliul Judeţean Maramureş, Centrul de Informare Turistică Săcălăşeni şi Asociaţia ,,Cireşarii din Coruia”


Comentarii

Banner 728 X 90 px – 1 000 Ron/lună, ptr. contract de minim 3 luni