Nou: În această vară lansăm o versiune modernă a portalului România Turistică!

Romania Turistica | 100% Turism RomanescPromovăm unități de cazare și oferte de sezon

Salonul de vinuri Rovinhud, Timișoara

Postat de administrator

Ultima modificare: 28.11.2021 22:24 De catre: administrator

Judet: TIMIS

Localitate: MUNICIPIUL TIMISOARA

Data inceput: 05.11.2021

Data final: 07.11.2021

Vizualizari: 807

Data adaugarii: 08.11.2016

Salonul de vinuri Rovinhud, Timișoara

 

Salonul de vinuri “Rovinhud” este un eveniment de bun gust care promovează vinul de calitate, educația pentru un consum responsabil și responsabilitatea socială. Ediţia cu numărul sase, vine cu peste 300 de vinuri din România, Republica Moldova, Ungaria, Italia, Franța, Portugalia, fiind prezentate la standurile celor 36 de expozanți.  De asemenea, participanţii vor avea oportunitatea să înveţe de la experții internaționali din domeniul vinului, în cadrul celor 12 masterclass-uri organizate în cadrul evenimentului. 

Festivalul nostru micuț dar cochet, construit pe principii simple și clare – vinuri, crame și masterclassuri de calitate, responsabilitate socială și promovarea abilităților persoanelor cu dizabilități – a ajuns la ediția a 7-a. 

Anul acesta vom avea 36 de expozanți de vin și 12 masterclassuri, ceea ce înseamnă că sâmbătă după-masă vizitatorii vor alege dintre masterclassurile organizate în paralel. Bineînțeles, aceasta se traduce în mai multă muncă pentru noi, însă dorim să oferim fiecăruia posibilitatea de a alege cele mai interesante subiecte, în funcție de interesele personale. 

Pentru prima dată în România vom decerna și premiul ”Vinificatorul anului”. 

Și cum deja v-am obișnuit, cu toții muncim în mod voluntar nu doar pentru a sprijini întâlnirea dintre iubitorii de vin și producători, ci și pentru a aduce o schimbare în viața persoanelor cu dizabilități. 

În România, aproximativ 19.000 de persoane cu dizabilități trăiesc în instituții rezidențiale de stat, în cele mai inumane condiții. Abuzurile de toate felurile sunt la ordinea zilei, rezidenții neavând niciun control asupra propriilor vieți. Nu pot decide nici măcar în ce să se îmbrace dimineața când se trezesc sau cu ce să își petreacă timpul. Viața lor este foarte bine descrisă în nuvela grafică ”Spune-mi Eli” din experiențele copreședintei Ceva de Spus, Elisabeta Moldovan. 

Iar pentru că statul român nu prea are de gând să facă nicio schimbare adevărată, am decis ca anul viitor să salvăm cinci oameni din aceste instituții, iar profitul ROVINHUD de anul acesta va fi folosit pentru acest serviciu nou. Știm, cinci suflete nu aduc primăvara, dar este un început. Iar pentru ei va fi un miracol deoarece din indivizi inutili, segregați în vreo clădire în pădure alături de alte sute de persoane, vor deveni parte a comunității, oameni utili, ale căror vieți vor avea un sens. Bineînțeles, va fi doar începutul, dorind să creștem numărul celor salvați până când și statul va vedea că e mai bine pentru toți dacă oamenii devin cât mai independenți, trăiesc în comunitate, lucrează și plătesc taxe. 

Vă invităm să ne fiți alături din nou la descoperirea vinurilor noi, la experiențele de la masterclassuri și la salvarea oamenilor din instituții.


Comentarii

Banner 728 X 90 px – 1 000 Ron/lună, ptr. contract de minim 3 luni