Romania Turistica | 100% Turism RomanescPromovăm unități de cazare și oferte de sezon

S-a redeschis TransRarăul sau Drumul Comorilor

Postat de romaniaturistica

Data adaugarii: 18.09.2014 15:09

Judet: SUCEAVA

Localitate: CRUCEA

Vizualizari: 1341

Ultima modificare: 18.09.2014 16:11 De catre: administrator

Drum modernizat între Rarău-Chiril, tronsonul de drum va fi denumit TransRarău - Drumul Comorilor.

Datorită spectacluozităţii cadrului natural, şoseaua alpină din nordul ţării, ar putea concura cu TransAlpina şi TransFăgărăşanul.

S-au încheiat lucrările de modernizare a drumului turistic de pe Rarău până la Chiril, în lungime de 10 km. Circulaţia va fi permisă doar autoturismelor şi maşinilor care exploatează masa lemnoasă din zona forestieră cu anunmite restictii de tonaj, viteză şi înălţime, autocarele şi maşinile cu gabarit mare vor fi interzise, în acest sens vor fi montate bariere.

Limita de viteză va fi de 30 km, urmând ca pe traseu să fie amenajate o serie de indicatoare pentru facilitarea şi fluidizarea circulaţiei rutiere, iar în curbele deosebit de periculoase vor fi montate oglinzi. Totodată conducători auto vor fi nevoiţi să respecte o serie de reglementări speciale cum ar fi la intrarea într-o curbă fără vizibilitate să anunţe prezenţa sa prin semnale acustice şi acordarea de prioritate a autoturismelor care urcă din direcţia Chiril spre Rarău.

TransRarăul se vrea un traseu turistic automobilistic, având în vedere că traseul face legătura între Valea Bistriţei şi Valea Moldovei, facilitând accesul la mai multe obiective turistice de referinţă ale zonei, cum ar fi Pietrele Doamnei, Mânăstriea Rarău, Cabana Rarău dar şi pitorescul sat, Chiril.

Prin deschiderea acestui drum se oferă o oportunitate de dezvoltare şi îmbunăţire a infrastructurii turistice  aşezărilor situate în Valea Moldovei şi Valea Bistriţei.


Comentarii

Banner 728 X 90 px – 1 000 Ron/lună, ptr. contract de minim 3 luni