Romania Turistica | 100% Turism RomanescPromovăm unități de cazare și oferte de sezon

Răvășitul Oilor, Slănic Moldova

Postat de administrator

Ultima modificare: 27.05.2017 19:34 De catre: administrator

Judet: BACAU

Localitate: Slanic Moldova

Data inceput: 13.10.2017

Data final: 15.10.2017

Vizualizari: 681

Data adaugarii: 11.10.2016

Răvășitul Oilor, Slănic Moldova

Primăria Slănic-Moldova împreună cu Ferma Stana Dacilor vă invită la a doua ediție a sărbătorii tradiționale „Răvășitul Oilor” în zilele de 13-15 octombrie 2017 pe Muntele Bolovanul. 
In fiecare primăvara PASTORII DACI își duceau turmele - pe poteci numai de ei știute- sus în munți unde erau apărate de dușmani, unde clima era mai răcoroasa, iarba era mai frageda, nearsa de soarele puternic de la ses.
Toamna se Coborau oile de la munte, şi se "RĂVĂȘEAU" pentru a fi alese, de catre fiecare proprietar, pentru "iernat" ...
Ritualul oferea membrilor comunității bucuria unui foarte important moment din an: rodul muncii lor de o vara... si era încheiat cu o petrecere grandioasa !!!
Vă aşteptăm cu drag, să participați la acest eveniment pentru a păstra şi duce mai departe tradiţiile şi obiceiurile locale.
Dacă nu va aduceți copii sa vadă că oile, la noi sunt ADEVARATE ! Ca raţele, caprele, caii ... nu sunt doar în desene animate ... atunci generațiile viitoare vor da LIKE la o fotografie cu o oaie (singură ) într-un țarc la zoo ...

Comentarii

Pentru a putea adauga comentarii va rugam sa va autentificati(partea dreapta-sus a paginii).