Romania Turistica | 100% Turism RomanescPromovăm unități de cazare și oferte de sezon

Proiectul semnalizarea obiectivelor turistice continua in 2010

Postat de romaniaturistica

Data adaugarii: 17.02.2010 22:02

Judet: -

Localitate: -

Vizualizari: 1662

  Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului continuă proiectul început anul trecut, de semnalizare a obiectivelor turistice – monumente incluse în patrimoniul mondial UNESCO, dar şi a celor situate pe rutele culturale sau în arii protejate. MDRT colaborează, în acest proiect, cu Ministerul Culturii şi Cultelor, împreună cu care sunt stabilite obiectivele turistice care ar trebui incluse în proiect, într-o primă fază, pentru fiecare judeţ.
   Semnalizarea presupune lucrări de proiectare, confecţionare, instalare şi întreţinere a indicatoarelor turistice de informare şi orientare. În acest scop, ministerul a demarat licitaţia pentru achiziţia lucrărilor aferente unui număr de 1.215 obiective turistice. Anunţul de participare a fost publicat ieri, 16 februarie 2010, în SEAP - Sistemul Electronic de Achiziţii Publice.
   Achiziţia acestor lucrări are ca scop dezvoltarea sistemului informaţional naţional pentru circulaţia turistică, în contextul în care o serie de studii arată că acesta este unul dintre punctele slabe ale turismului românesc. Este vorba de studii precum Master Planul pentru Dezvoltarea Turismului în România (2007-2026), strategii de dezvoltare a turismului la nivel de regiune, Strategia de Dezvoltare a Ecoturismului în România, Planul de Amenajare a Teritoriului Naţional – secţiunea VIII – zone cu resurse turistice (Legea 190/2009).
   Beneficiarii direcţi ai investiţiei sunt turiştii, dar şi agenţii economici cu activitate în turism, iar beneficiarii indirecţi sunt autorităţile publice locale şi centrale, asociaţiile patronale, profesionale şi de promovare turistică.
În cadrul acestui proiect, anul trecut au fost semnalizate 87 de obiective turistice din judeţele Maramureş şi Suceava, fiind instalate un număr de 281 de indicatoare. Pentru lucrările de proiectare, confecţionare, instalare şi întreţinere a indicatoarelor turistice din cele două judeţe, în 2009 au fost cheltuiţi 63.953 euro, din totalul fondurilor de 500.000 euro, alocate iniţial cu această destinaţie.

17.02.2010.


Comentarii

Banner 728 X 90 px – 1 000 Ron/lună, ptr. contract de minim 3 luni

Banner coloana 200 X 200 px - 350 Ron/lună, ptr. contract de minim 3 luni