Romania Turistica | 100% Turism RomanescPromovăm unități de cazare și oferte de sezon

Programul Manifestărilor de Ziua Națională a României 2016, Brașov

Postat de administrator

Ultima modificare: 30.11.2016 18:09 De catre: administrator

Judet: BRASOV

Localitate: MUNICIPIUL BRASOV

Data inceput: 01.12.2016

Vizualizari: 425

Data adaugarii: 27.11.2016

Programul Manifestărilor de Ziua Națională a României 2016, Brașov

Municipiul Brașov

Gara Brașov - Ceremonialul opririi Trenului Regal în Gara Brașov

Trenul este programat să sosească la ora 12.02. Trenul va staționa 22 de minute. Accesul publicului și al presei este liber.

Piața Tricolorului

ora 10:00 - Serviciu religios, depunere coroane, urmat de o defilare militară pe Bulevardul Eroilor.

Între orele 09.00 și 11.00 circulația va fi întreruptă pe porțiunea cuprinsă între Casa Armatei și Teatrul Dramatic.
 

 Piața Sfatului

Ora 12:00 - Hora Unirii

 

Piața Unirii

Ora 12:00 - Ceremonial religios, Hora Unirii și spectacol folcloric

Ora 12:30 - Depunere coroane la Monumentul Eroului Necunoscut din Piaţa Unirii

Ora 13:00 - 15:00 - Hora Unirii și Spectacol folcloric repertoriu specific Țării Bârse și Ardealului

Braşovenii sunt asteptaţi joi, 1 Decembrie 2016, de la orele 12.00, în Piaţa Unirii (Prund) din Braşov, la festivitatea dedicată Zilei Naţionale a României, organizată de Uniunea Junilor din Şcheii Braşovului şi Braşovul Vechi, în parteneriat cu Serviciul pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Braşov si cu sprijinul Primăriei Municipiului Braşov. Evenimentul va debuta cu un serviciu religios dedicat memoriei eroilor neamului, Te Deum, oficiat de către un sobor de preoţi de la parohia Bisericii Sfantul Nicolae din Scheii Braşovului.
Între orele 12.30 - 13.00 urmează depunerea de coroane la Monumentul Eroului Necunoscut din Piaţa Unirii. Momentul este cu atat mai important cu cât in acest an s-au implinit 100 de ani de la Batalia Braşovului şi de la prima instaurare a administratiei româneşti in Braşov. Alături de juni, sunt asteptati sa depună coroane reprezentanţi ai autorităţilor locale, instituţiilor publice, asociaţii şi ONG-uri.
In continuare, un ansamblu folcloric coordonat de Adrian Valusescu va oferi publicului un spectacol de muzica specifică Ţării Bârsei şi Ardealului, programat între orele 13.00- 15.30. Spectacolul folcloric va fi deschis in mod traditional, prin jucarea vechii hore a junilor.

 

Hotel Aro Palace

ora 20:00  - „Seara junilor”, intrarea se face pe bază de invitație. 

 

Centrul Cultural Reduta

Ora 12.30 - Spectacol folcloric dedicat Zilei de 1 Decembrie, susținut de orchestra populară Țara Bîrsei, Ansamblul Poienița al Centrului Cultural Reduta, Ansamblul Crai Nou al Palatului Copiilor Brașov. 

 

Municipiul Făgăraș

Ziua Națională a României este o zi specială, ziua tuturor românilor, iar pentru asta  autoritățile locale au pregătit un program pe măsură.

Astfel, de la ora 11.00 se vor depune coroane la Monumentul Eroilor.

Începând cu  ora 13.52 va avea loc Ceremonialul opririi Trenului Regal în Gara Făgăraș. Trenul se va opri timp de 30 de minute. Accesul publicului și al presei este liber.

Cu ocazia opririi la Gara din Făgăraş, Familia Regală va vizita, în holul gării, expoziţia de fotografie „Casa Regală a României în imagini”, realizată de artistul fotograf Daniel Angelescu.

De la ora 16.30, la Casa Municipală de Cultură, va avea loc un spectacol cu artiști locali de dansuri din Făgăraș, Mirela Mânescu – Felea și Orchestra Casei de Cultură Făgăraș.

Iar de la ora 18.30 va avea loc prezentarea onorului gărzii Cetății Făgăraș. Și tot atunci făgărășenii vor asista la retragerea cu torțe a militarilor de lângă Cetatea Făgăraș.

Comentarii

Pentru a putea adauga comentarii va rugam sa va autentificati(partea dreapta-sus a paginii).