Romania Turistica | 100% Turism RomanescPromovăm unități de cazare și oferte de sezon

Programul Manifestărilor de Ziua Națională a României 2016, Alba Iulia

Postat de romaniaturistica

Ultima modificare: 22.11.2016 21:34 De catre: administrator

Judet: ALBA

Localitate: MUNICIPIUL ALBA IULIA

Data inceput: 01.12.2016

Data final: 02.12.2016

Vizualizari: 12598

Data adaugarii: -

PROGRAMUL MANIFESTĂRILOR DEDICATE ZILEI NAŢIONALE A ROMÂNIEI - 1 DECEMBRIE 2016

 

Citiți aici, mai multe despre semnificația și importanța evenimentului   1918 - 2016: 98 de ani de la Marea Unire

 

Important: Ofertă Pachet Turistic - City Break la Alba Iulia de Ziua Națională la numai 499 Ron/persoană

Unirea tuturor românilor avea loc la Alba Iulia, în 1918, într-o zi de 1 Decembrie. Astăzi, celebrăm acel mare moment an de an, fiind Ziua Națională a României. E ziua în care mii de români vin în cetatea Alba Iuliei pentru concerte, parade militare, momente artistice, expoziții și spectacole de artificii.

Ziua Natională a României, 1 Decembrie, Alba Iulia - Cel mai important eveniment al țării se întâmplă an de an la Alba Iulia. Prima zi a lunii decembrie e timpul când zeci de mii de români se întâlnesc la Alba Iulia, pe platoul din fața Catedralei Încoronării, pentru a celebra ceea ce, la 1 Decembrie 1918, îi unea pe românii de pretudindeni, Marea Unire.

În 1 Decembrie 1918, zeci de mii de români veneau la Alba Iulia  pentru a celebra, pentru prima oară în istorie, un act esențial pentru viața lor: Unirea tuturor țărilor românești sub sceptrul unui singur rege. 

În 1 decembrie 2016, la aproape un secol de atunci, vom celebra acel moment și vom confirma prin această celebrare faptul că am rămas sub culorile aceluiași tricolor, sub cuvintele aceleiași limbi.

În fiecare 1 decembrie, de Ziua Națională a României, Alba Iulia devine Orașul Unirii, așadar spațiul românesc prin excelență. Veniți cu noi, veniți la Alba Iulia.

Vom sărbători o zi esențială pentru români, o zi care definește România modernă, integrată în contextul unei Europe moderne.

Programul cuprinde evenimente în care se vor regăsi toţi cei care vor dori să sărbătorească la Alba Iulia, alături de cetăţenii municipiului, împlinirea a 98 de ani de la Marea Unire.

La mulți ani, România! 

 

PROGRAM OFICIAL - 1 DECEMBRIE 2016  ALBA IULIA/ FESTIVAL DE ROMÂNIA

Programul complet pe zile și ore:  Program Festival de România 2016

PROGRAMUL COMPLET AL MANIFESTĂRILOR „ZIUA NAŢIONALĂ A ROMÂNIEI” 2016, pe Zile și Ore:

30 Noiembrie 2016

12.15 – Arborarea Drapelului Național al României - Piața Tricolorului/esplanada Catedralei Încoronării

19.00 – Concert Extraordinar dedicat Zilei Naționale a României cu Orchestra Simfonică a Filarmonicii de Stat Sibiu - Casa de Cultură a Sindicatelor

01 Decembrie 2016

09.00 – Program solemn (Ceremonii militare de depunere de coroane și jerbe de flori) - Statuia lui Ion I.C. Brătianu / Statuia lui Iuliu Maniu / Statuile Regelui Ferdinand I și a Reginei Maria / Statuia lui Mihai Viteazul

11.15 – Primirea Soliilor din Cetățile de Scaun – Terasa Sala Unirii

12.00 – Te Deum - Catedrala Ortodoxă a Încoronării

13.00 – Parada militară – defilarea trupelor și tehnicii militare-Bulevardul 1 Decembrie 1918

14.00 – Marea Unire a Bucătarilor, Latura de Vest a Cetății Alba Carolina

15.00 – Cânt și suflet românesc – spectacol de muzică populară - Piața Cetății Alba Carolina

Cu: Aneta Stan, Niculina Stoican, Sava Negrean Brudașcu, Ioana Ardelean, Cornel Borza, Anghelina Timiș, Mariana Anghel, Mioara Velicu, Traian Jurchela, Veta Biriș, Ionuț Fulea și Codru de România, Tudor și Nicolae Furdui Iancu și Crai Nou, Ioan Bocșa și Dumitru Fărcaș, Muguri de Tezaul și Leontina Fărcaș, Roxana Reche, Cătălin Hașa, Nicolae Tuhuț, Dorina Narița, Floricica Moga, Ansamblul Folcloric “Mureșul” din Târgu Mureș, Ansamblul Folcloric “Augustin Bena” al județului Alba, Ansamblul Folcloric “Ștefan Vodă” din Republica Moldova, Ansamblul Folcloric “Doina Aiudului”.

17.00 – REPATRIOT – România are nevoie de creatori de valoare – conferință

Amfiteatrul A9 – Universitatea „1 Decembrie 1918“

19.00 – Pagini celebre: Muzica clasică vs. Muzica de film cu Filarmonica Națională “Serghei Lunchevici” din Chișinău, Republica Moldova - Casa de Cultură a Sindicatelor

20.00 – Concert Andra & Zdob și Zdub - Piața Cetății Alba Carolina

22.00 – Emotion Romania – spectacol de artificii - Piața Cetății Alba Carolina

2 Decembrie 2016

10.00 – Alba Iulia Smart City 2018 – conferință de lansare a proiectului pilot

Amfiteatrul A9 – Universitatea 1 Decembrie 1918

 

Invitați speciali: Președintele României - Klaus Iohannis și Premierul României - Dacian Cioloș.

- Se așteaptă o serie de confirmări în ce privește prezența înalților demnitari, cel mai probabil, vor onora invitația autorităților de la Alba Iulia, atât președintele Klaus Iohannis cât și premierul Dacian Cioloș.

 

- Defilarea și Paradă militară în Oraș și Cetatea Alba Carolina

Ora 13:00 - Paradă militară cu trupe și tehnică militară

 

- Masă populară: 8 mii de porții de măncare gătită și caldă; meniul cuprinde fasole cu cârnați, pâine și vin fiert.

Fasole cu cârnați gătită după o rețetă tradițională, în cel mai mare ceaun, vor fi gătite 2 tone de fasole, 1 tonă de cârnați, iar 6 cuptoare vor coace pâinea.

Copleșiți de pizza, hamburger, chebap ori sushi, românii moderni și-au uitat miracolele culinare. În caietele îngălbenite ale bunicilor zac părăsite sute de rețete tradiționale. Savoarea mitică a mâncarurilor la ceaun, gătite în aer liber, într-un adevărat ritual cultural, capătă proporții nebănuite mai ales atunci când românii au și motive să petreacă.

De 1 Decembrie, cea mai fericită zi din istoria noastră, Primăria Alba Iulia și Consiliul Județean Alba aduc românilor sosiți aici din toate colțurile țării bucate din patrimoniul gastronomic național: 8 000 de porții de fasole cu cârnați, pregătite după o rețetă culeasă din bucătăria veche țărănească.

 

Pâine pe cuptor și vin din Belșug

Își vor da mână cu mână zeci de bucătari celebri de pe plaiuri mioritice, dar și de pe alte meleaguri, pentru a prepara în aer liber 2 tone de fasole în cel mai mare ceaun din România din ingrediente 100% autohntone, dăruite cu inima deschisă de Kaufland. Tot Kaufland se va îngriji și de pâinea pentru festinul culinar: 6 cuptoare electrice vor coace la fața locului 8 000 de chifle. O tonă de cârnați vor acompania feeria infinită de gusturi, iar vinul alb va umple din belșug paharele.

Chefii:

Chef Petru Scalestchi - Republica Moldova  - Bucătar personal al ES Ambasadorul  SUA la Chișinău

Chef Toma Ioan Cosmin - Alba Iulia - head chef restaurant «Noblesse Events», producător emisiune culinară

Chef Gabriel Toader - head&owner «Bucătaru';;; Țăcănit și Ajutoarele Lui»

Chef Varlescu Emilian - Sibiu - restaurant «Redal»

Chef Sorin Gheorghita - Tulcea - «Pub Palace»

Chef Vlad Bosnea - Focșani - restaurant «L';;; Atelier»

Chef Emil Armeanca - Sttudgard, Germania

Chef Cesar Alonso Velasquez - Chile, bucatar la «Gargantua» București

Chef Gianny Bănuță  - Pitești - chef executive «Bistro27»

Chef Gabi Munteanu - Pitești - sous chef «Atelier»

Chef Costas Tomescu - Galați - restaurant «Bachus»

Din partea scolii de bucatari unde activează chef Băldean Radu-Sebastian vor veni: Iancu Mihaela - Câmpia Turzii, Istrati Diana - Botoșani, Tomoioaga Sergiu - Borșa, Ciurdarean Adelin - Bistrița Năsăud.

Din partea GRILL WORLD România:

Chef Liviu Bosnea

Chef CIOCOIU ȘTEFANIA - coordonator proiect

Spectacolul culinar se va desfășura în Latura de Vest a Cetății Alba Carolina, joi, 1 Decembrie, iar mâncarea va fi oferită gratuit din 5 puncte de distribuție.

 

Foc de artificii în culorile României - Premieră în România - Proiecții  pirotehnice 3D

Tradiționalul spectacol “Emotion România”, va include în acest an o serie de proiecţii 3D realizate cu ajutorul articolelor pirotehnice, printre acestea fiind şi “inimi” în culorile naţionale: roşu, galben şi albastru. Spectacolul propus trebuia să se desfășoare anul trecut, dar datorită tragicului eveniment de la Clubul Colectiv, autoritățile locale au fost nevoite să anuleze orice manifestare de culoare și artificii.

 

Proiecții 3D -  inimii în culori tricolore

Spectacolul este programat să înceapă la ora 22.00 și va dura aproximativ 10 minute. Primăria Municipiului Alba Iulia, alături de una din cele mai prestigioase firme din țară în materie de spectacole priotehnice, Pyro Events Team - Fireworks Design pregătesc un spectacol grandios cu focuri de artificii, culoare și muzică de Ziua Națională.

Firma brașoveană, Pyro Events Team - Fireworks Design va realiza în premieră naţională, primul spectacol cu proiecţii pirotehnice 3D. Publicul va putea urmări live, pe cer, diferite proiecţii realizate cu ajutorul articolelor pirotehnice. Structurile pirotehnice și punctele de tragere folosite în premieră în România, viziune 3D a spectacolului, includ şi cea mai mare “inimă” proiectată pe cer dar și mai multe inimi în culorile naţionale: roşu, galben şi albastru. 

Pyro Events Team - Fireworks Design este firma care a participat la succesul festivalului Untold, care a avult loc în aceasta vară la Cluj, realizând show-ul de lumini, culori și lasere.

Față de anii trecuți, spectacolul cu focuri de artificii va avea mai multe puncte de tragere, iar artificiile vor fi în culorile naționale iar jocurile acestora vor anima mai multe inimi tricolore. Spectacolul se va încheia cu un moment surpriză care deocamdată este ținut în secret, organizatorii dorind să fie ceva special.

 

Concerte incendiare: Andra & Zdob și Zdub, 

 

Deschiderea Orașului de iarnă și aprinderea iluminatului festiv, care va funcționa în perioada 1 decembrie 2016 - 1 februarie 2017.

Comentarii

Pentru a putea adauga comentarii va rugam sa va autentificati(partea dreapta-sus a paginii).