Nou: În această vară lansăm o versiune modernă a portalului România Turistică!

Romania Turistica | 100% Turism RomanescPromovăm unități de cazare și oferte de sezon

Nedeia Munților, Fundata, Brașov

Postat de romaniaturistica

Ultima modificare: 31.08.2021 15:40 De catre: administrator

Judet: BRASOV

Localitate: Fundata

Data inceput: 04.09.2021

Data final: 05.09.2021

Vizualizari: 9450

Data adaugarii: -

Festival Nedeia Munților Fundata, Brașov 

Târg de două "țări" - Transilvania și Țara Românească se întâlnesc la Fundata, conform tradiției.

 

Festival Nedeia Munților, Ediția 51-a

La acest sfârşit de săptămână 4-5 septembrie 2021, Primăria Comunei Fundata, Consiliul Local Fundata, Consiliul Judeţean Brasov, organizează sărbătoarea tradiţională ,,Nedeia Munţilor” care se va desfasura pe vechiul amplasament “PLATOUL GIUVALA” în vecinătatea Primăriei comunei Fundata, lângă DN 73. (în spatele primăriei)

Sărbătoarea tradiţională ,,Nedeia Munţilor” este ,,urmaşa” sărbătorii pastorale Sântilia, ţinută pe Muntele Sântilie, situat pe hotarul Branului cu Muscelul şi Dâmboviţa. În documentele vechi apare ca ,,târg de două ţări”, Transilvania şi Muntenia. Nedeia a fost reluată la Fundata în anul 1969.

Sărbătoarea de anul acesta îşi propune să reînvie tradiţiile locale, să prezinte Fundata turiştilor cu varietatea şi autenticitatea tradiţiilor sale. Din farmecul acestei sarbatori, un lipsesc nici vestitele preparate culinare ale oierilor de la stânile din strungile Carpaţilor, mesterii populari şi un program folcloric extraordinar cu participarea invitatilor de onoare, duminica începand cu ora 11.30.

Invitată de onoare a celei de-a 51-a ediţii este DANIELA CERNEA alături de artiştii Asociaţiei de la Români pentru Români şi multi alţi artisti din ţară, ansambluri folclorice din Ţinutul Bran – Moiecu – Fundata.

Târg de două "țări" - Transilvania și Țara Româneasca se întâlnesc la Fundata conform traditiei.

Sărbătoare pastorală tradiţională, denumită în trecut "târg de două ţări", ţinută la Fundata, pe hotarul dintre Transilvania şi Ţara Românească, organizată în ziua sărbătorii Sf. Ilie.  Nedeia a fost reluată la Fundata în anul 1969.

Conceptul principal al festivalului este reconstituirea unui târg tradiţional românesc din Pasul Rucăr-Bran şi prezentarea tradiţiilor populare din comuna Fundata.

Primăria Comunei Fundata, Consiliul Local Fundata, Consiliul Judeţean Brasov, organizează sărbătoarea tradiţională ,,Nedeia Munţilor” care se va desfasura pe vechiul amplasament "Platoul Giuvala” în vecinătatea Primăriei comunei Fundata, lîngă DN 73. 

Sărbătoarea tradiţională ,,Nedeia Munţilor” este ,,urmaşa” sărbătorii pastorale Sîntilia, ţinută pe Muntele Sîntilie, situat pe hotarul Branului cu Muscelul şi Dîmboviţa. Sărbătoarea de anul acesta îşi propune să reînvie tradiţiile locale, să prezinte Fundata turiştilor cu varietatea şi autenticitatea tradiţiilor sale. Din farmecul acestei sărbători, un lipsesc nici vestitele preparate culinare ale oierilor de la stînile din strungile Carpaţilor, mesterii populari şi un program folcloric extraordinar cu participarea invitatilor de onoare.


Comentarii

Banner 728 X 90 px – 1 000 Ron/lună, ptr. contract de minim 3 luni