Nou: În această vară lansăm o versiune modernă a portalului România Turistică!

Romania Turistica | 100% Turism RomanescPromovăm unități de cazare și oferte de sezon

LEFTOVERS - Prima conferință pe tema risipei alimentare

Postat de administrator

Data adaugarii: 25.10.2016 10:10

Judet: BUCURESTI

Localitate: BUCURESTI SECTORUL 1

Vizualizari: 996

Ultima modificare: 25.10.2016 13:20 De catre: administrator

LEFTOVERS", prima conferință pe tema risipei alimentare

România risipeşte anual peste 2,2 anual milioane tone de mâncare  conform, estimărilor Eurostat 

De cea mai mare risipă sunt responsabile gospodăriile populaţiei (circa 49%), acestea fiind urmate de sectorul industriei alimentare (37%), de retail (7%), sectorul alimentaţiei publice (5%) respectiv de sectorul agricol (2%), conform datelor M.A.D.R.

România se clasează pe locul 9 la nivel european, cu 2,55% din risipa totală UE, după Marea Britanie, Olanda, Germania, Franța, Polonia și Belgia .

Până în 2020, România trebuie să reducă la jumătatea cantitatea de deșeuri alimentare.

Asociația pentru Responsabilitate Socială "PLAN B" organizează, în parteneriat cu Federatia Industriei Hoteliere din Romania si Accor Hotels Romania, "LEFTOVERS", prima conferință pe tema risipei alimentare după adoptarea de către Parlament a legii privind combaterea acestui fenomen. Evenimentul va avea loc marti, 22 noiembrie 2016, la Hotel Novotel (Calea Victoriei 37B, București) între orele 9:30-13:00.

"LEFTOVERS" aduce în prim plan problema risipei alimentare, care a înregistrat o creștere alarmantă în România în ultimii 20 de ani: 6 mii de tone de alimente aruncate zilnic, 2,5 milioane de tone risipite anual, locul 9 ocupat la nivel european. De o săptămână, România a devenit a treia țară din Uniunea Europeană cu o legislație specifică de diminuare a acestui fenomen. Aruncarea alimentelor a devenit interzisă, comercianții fiind nevoiți să urmărească o ierarhie a măsurilor de prevenire a risipei.


Comentarii

Banner 728 X 90 px – 1 000 Ron/lună, ptr. contract de minim 3 luni