Romania Turistica | 100% Turism RomanescPromovăm unități de cazare și oferte de sezon

Investitii mari in Sugas Bai

Postat de romaniaturistica

Data adaugarii: 18.12.2010 19:12

Judet: -

Localitate: -

Vizualizari: 1628

    Astăzi, 18.12.2010, ministrul turismului, Elena Udrea sa aflat intr-o vizita,  in judetul Covasna, ocazie cu care s-au semnat noi contracte de finantare pe diverse programe dezvoltare regionala. Cu acest prilej a inspectat, starea partiei Sugas Noua, care a beneficiat de o finantare pe programul ”Schi in Carpati” privind amenajarea unei partii noi in lungime de 250 metri, cu grad de dificultate medie, diferenta de nivel de 65 metri . Proiectul de investiţii a fost derulat de Consiliul Local Sfântu Gheorghe, fiind in valoare de 7 milioane lei.     Obiectivul proiectului îl constituie dezvoltarea infrastructurii de agrement în staţiunea turistică Șugaş Băi, prin: reabilitarea pârtiei existente Şugaş 1, amenajarea unei pârtii noi Şugaş 2, montarea unei instalaţii de iluminat artificial şi a uneia de zăpadă artificială, precum şi construcţia unei baze salvamont (localizată între cele două pârtii).La Şugaş-Băi urmeaza a fi  reabilitata baza de tratament şi reintroducerea  in circuit a mofetei, precum şi amenajarea unui teren de minigolf. Această investiţie va duce la relansarea turismului local prin diversificarea ofertei turistice şi implicit la creşterea veniturilor locale.

S-a inaugurat Baza de tratament de la Hătuica (com. Cătălina) valorifică mofetele din zona Covasna, unice în Europa prin conţinutul foarte ridicat de dioxid de carbon (în proporție de 95-98%). Baza de tratament este dotată cu: cabinet medical, cabinete pentru băi calde, sală de fizio-terapie, cabinet de masaj, cabinet de gimnastică medicală şi camere pentru odihnă şi tratament. Serviciile oferite aici vor putea fi folosite în tratarea unor afecţiuni cardiovasculare, dermatologice, ginecologice şi endocrine, precum şi în unele afecţiuni ale aparatului locomotor.

De anul viitor, statiunea Covasna  va primi o finantare de aproximativ 5 milioane euro, pentru construirea unul complex SPA, prin care se vor valorifica proprietatile curative ale apelor minerale și mofetelor existente in zona.


Comentarii

Banner 728 X 90 px – 1 000 Ron/lună, ptr. contract de minim 3 luni

Banner coloana 200 X 200 px - 350 Ron/lună, ptr. contract de minim 3 luni