Romania Turistica | 100% Turism RomanescPromovăm unități de cazare și oferte de sezon

Festivalul Târgul Lăptarilor, Câmpulung Moldovenesc

Postat de romaniaturistica

Ultima modificare: 03.10.2016 18:25 De catre: administrator

Judet: SUCEAVA

Localitate: Campulung Moldovenesc

Data inceput: 02.10.2016

Vizualizari: 360

Data adaugarii: 05.10.2014

Festivalul Târgul Lăptarilor, Câmpulung Moldovenesc, jud. Suceava

Târgul Lăptarilor aflat la cea de a XV-a ediţie şi Drumul Lemnului ediţia a VI-a,  se vor desfăşura în ziua de duminică 2 octombrie 2016, orele 12,00  pe Stadionul Municipal "Rarăul" din Câmpulung Moldovenesc.

In judeţul Suceava este cunoscută şi aşteptată o manifestare anuală, o sărbătoare a crescătorilor de taurine şi a procesatorilor de lapte, care, împreună produc, respectiv înnobilează alimentul ce reprezintă prima hrană pentru om. 

La acest târg participă firme al căror obiect de activitate este producerea şi comercializarea utilajelor, destinate prelucrării laptelui şi lucrărilor agricole cu specific montan. 
Anual participă şi gospodarii din Câmpulung Moldovenesc, care în fermele proprii cresc animale, ce sunt evaluate de către o comisie de specialitate. 
În cadrul acestor manifestări sunt organizate standuri cu produse lactate, avicole, pomicole, ale marilor şi micilor procesatori. 
Sărbătoarea are deja un nume consacrat "Târgul Lăptarilor" şi "Drumul Lemnului" și se desfăşoară anual, în ultima zi de duminică din luna septembrie sau în prima zi de duminică a lunii octombrie, în localitatea cea mai încărcată de tradiţii şi de istorie din Bucovina, Câmpulung Moldovenesc, atribut la care se adaugă frumuseţea peisagistică, bunătatea şi înţelepciunea oamenilor din zonă. 
Programul acestor sărbători va cuprinde: manifestări folclorice, concursuri, divertisment, discuţii pe teme profesionale. 
Vă adresăm invitaţia de a participa într-un cadru sărbătoresc la aceste manifestări, care reprezintă o îmbinare între preocupările pe care le au autorităţile centrale, instituţiile din acest domeniu şi administraţia locală.
Cu această ocazie vom fi deosebit de onoraţi dacă veţi găsi timp să sărbătorim împreună! 

Comentarii

Pentru a putea adauga comentarii va rugam sa va autentificati(partea dreapta-sus a paginii).