Romania Turistica | 100% Turism RomanescPromovăm unități de cazare și oferte de sezon

Festivalul Stuparilor 2021, Cernești, Maramureș

Postat de romaniaturistica

Ultima modificare: 27.06.2021 10:53 De catre: administrator

Judet: MARAMURES

Localitate: CERNESTI

Data inceput: 29.08.2021

Vizualizari: 2324

Data adaugarii: 05.05.2014

Festivalul Stuparilor, Cernești, jud. Maramureș

Ediţia a XV-a.

 

În ultimul weekend al lunii august, la Cernești Maramureș se va desfășura o celebrare a tradiției apicole, prin organizarea celei de a-XV-a ediție a Festivalului Stuparilor, sub a cărui egidă sunt reuniți toți cei implicați în ducerea pe mai departe a tradiției apicole din zonă.

Pe dealul Pietriș din Cernești se organizează sărbătoarea comunei, dar și cunoscutul festival al apicultorilor din zonă- "Festivalul Stuparilor".

Timp de două zile turiștii se pot delecta cu muzică tradițională, produsedulci ale stupului - mândria celor din zonă, concursuri sportive, dar și unul caretrebuie să aleagă "Regina Mierii" din anul acesta. Cunoscătorii și pasionații din domeniu pot participa la simpozioane și dezbateri despre soarta apiculturii din Maramureș.

La manifestare sunt așteptați zeci de specialiști în creșterea albinelor și prepararea produselor apicole, localitatea urmând să fie transformată într-un adevăra ttârg în care vor fi etalate tot felul de specialități pe bază de miere, lăptișor de matcă și propolis.


Comentarii

Banner 728 X 90 px – 1 000 Ron/lună, ptr. contract de minim 3 luni