Romania Turistica | 100% Turism RomanescPromovăm unități de cazare și oferte de sezon

Festivalul Roman Apulum

Postat de romaniaturistica

Ultima modificare: 18.04.2022 23:19 De catre: administrator

Judet: ALBA

Localitate: MUNICIPIUL ALBA IULIA

Data inceput: 12.08.2022

Data final: 15.08.2022

Vizualizari: 1995

Data adaugarii: -

 Festivalul Roman Apulum
 
Alba Iulia, 12-15 august 2022
 

Actualul oraș Alba Iulia se ridică peste ruinele anticului Apulum, cel mai mare oraș roman din provincia Dacia și totodată centrul politic, economic, militar și cultural al acesteia.

Festivalul se desfășoară anual în preajma zilei de 1 mai și adună peste 200 de reenactori – soldați și civili romani, războinici daci, gladiatori, meșteșugari sau dansatoare.

Anul Centenarului unește sub egida Festivalului Roman Apulum, un cunoscut brand al Primăriei Municipiului Alba Iulia, reenactori din țări precum  Spania, Italia, Germania, Bulgaria, Ucraina și Republica Cehă. Ediția specială a festivalului din anul 2018, denumită în mod simbolic „Începuturi”, face trimiteri clare către începuturile poporului român și este axată în mod special pe perioada celor două războaie daco-romane și formarea poporului român. Peste 300 de reenactori și nouă asociații de profil se reunesc în Alba Iulia pentru a reconstitui legendarul episod militar dintre împăratul roman Traian și regele dac Decebal, conflict care a stat la baza formării provinciei Dacia și la începutul procesului de etnogeneză daco-romană.

Alba Iulia, oraș cu o istorie bimilenară și un martor complex al tuturor evenimentelor istorice de importanță națională care s-au petrecut aici, găzduiește pentru a șasea oară cel mai cunoscut festival de reconstituire istorică antică din Romania și din Europa de sud-est. Civilizația daco-romană este prezentată publicului larg sub mai mult forme: demonstrații militare daco-romane, ateliere interactive de profil, teatru antic, ghidaje tematice și gastronomie antică. Toate momentele sunt însoțite de explicații de specialitate și, cel mai important, puteți afla informațiile direct de la cei care pun în scenă aceste momente; caracterul internațional al festivalului contribuie și mai multe la cunoașterea civilizației romane și dacice, în sensul că puteți afla și modul în care civilizațiile amintite au fost trăite și percepute în timpurile antice pe teritoriile din Spania, Germania, Italia, Ucraina, Republica Cehă și Bulgaria.

Fascinanta incursiune în timp alături de legionarii romani, războinicii daci, gladiatorii și dansatoarele romane, este asigurată de Primăria Municipiului Alba Iulia, Asociația Culturală pentru Istorie Vie și Muzeul Național al Unirii Alba Iulia.


Comentarii

Banner 728 X 90 px – 1 000 Ron/lună, ptr. contract de minim 3 luni