Romania Turistica | 100% Turism Romanesc



Promovăm unități de cazare și oferte de sezon

Festivalul Internațional de Pomana Porcului, Băile Balvanyos

Postat de romaniaturistica

Ultima modificare: 24.12.2016 23:27 De catre: administrator

Judet: COVASNA

Localitate: TURIA

Data inceput: 24.02.2017

Data final: 26.02.2017

Vizualizari: 5868

Data adaugarii: -

Festivalul Internaţional de Pomana Porcului

Ediţia a XII-a, stațiunea Băile Balvanyos,  comuna Turia, judeţul Covasna

24  - 26 Februarie 2017

Locul desfăşurării festivalului: Băile Balvanyos – Complex Cetate, Judeţul Covasna.

 Tel/Fax:   0040267361130

  Mobil: 0040744380000

 E-mail: dar@planet.ro

Organizatori: Consiliul Judeţean Covasna

                       Primăria TURIA

                       ANTREC Covasna

Scopul festivalului: Păstrarea tradițiilor locale de iarnă si gastronomice specifie minoritatilor maghiare si folclroului romanesc. prezentarea, promovarea şi păstrarea tradiţiilor gastronomice, culturale şi folclorice de iarnă ale fiecărei localităţi, atât din ţară cât şi din străinătate, legat de modul de sacrificare a porcului, modul de pregătire a preparatelor din carne de porc, mancarurile, preparatele, bucatele gatite din porcul sacrificat.

Taxa de participare: 150 Euro/echipă

La festival vor participa echipe de concurs, compuse din max. 4 persoane, pentru care se asigură cazare şi masă în perioada 24-26 februarie 2017.

Pentru suporteri  sau persoane care nu fac parte din echipă, să rezervaţi camere, 15 euro/zi /persoană, până la data de 30 ianuarie 2017 la nr. de telefon 0744380000 tel/fax: 0267361130 sau pe e-mail : pturia@yahoo.com.

Fiecare echipă trebuie să aducă:
- maşină de tocat carne (manuală)
- maşină de umplut cârnaţi (manuală)
va alege modul tradiţional de pârlit şi de prelucrat al porcului, maţe de porc, mirodenii, cuţite, un drapel sau o stemă a localităţii pe care o reprezintă o gustare cu pălincă sau ţuică, o faţă de masă tradiţională şi elemente de decorare a mesei pentru premiere şi defilare ar fi indicat ca concurenţii să fie îmbrăcaţi în costume tradiţionale.

Organizatorii asigură:
- cazare şi masă în perioada 19-21 februarie 2016 (pt.max. 4 persoane)
- porcul viu
- paie pentru pârlit
- o masă pentru fiecare echipă, ceaun - 40 l., vase, apă caldă şi un aragaz.

Programul festivităţii:
- Vineri: 24 februarie 2017

- 19˚˚ Prezentarea şi înregistrarea echipelor la Complexul Cetate, Băile Balvanyos

- tragerea la sorţi a echipelor ( fiecare 2 echipe vor primi un porc pe care-l vor sacrifica  şi curăţa împreună, după care împart frăţeşte şi vor prelucra separat. Se vor pregăti   preparate tradiţionale de iarnă.)

- 21˚˚ cină

Sâmbătă: 25 februarie 2017

- 8˚˚ defilare la locul festivalului în costume populare şi cu drapelul sau stema localităţii sau al asociaţiei pe care îl reprezintă
                                       - 8³º începerea concursului
                                       - 16˚˚ premiere
                                       - 20˚˚ masă festivă
                                       - 21˚˚ foc de artificii
Echipele vor fi premiate cu cupe, medalii şi diplome.

Duminică 26 Februarie 2017 -  Opțional: Excursie împrejuimi, Plecarea concurenților

Vă rugăm să confirmaţi intenţia Dvs. de participare până la data de 30 ianuarie 2017  la nr. de telefon/ fax: 0040267367010 (Primăria Turia), mobil 0040744380000 (Primar) sau pe e-mail la dar@planet.ro sau pturia@yahoo.com.

Vă rugăm să transmiteţi numele concurenţilor şi profesia acestora.

Organizatori: Primăria Comunei Balvanyos şi Complex Cetate Băile Balvanyos

Comentarii

Pentru a putea adauga comentarii va rugam sa va autentificati(partea dreapta-sus a paginii).