Romania Turistica | 100% Turism RomanescPromovăm unități de cazare și oferte de sezon

Festivalul folcloric Danţu’ mânânţăilor, Satu Mare

Postat de romaniaturistica

Ultima modificare: 12.10.2017 20:41 De catre: administrator

Judet: SATU MARE

Localitate: MUNICIPIUL SATU MARE

Data inceput: 08.11.2017

Vizualizari: 450

Data adaugarii: 04.11.2015

Festivalul folcloric ,,Danţu’ mânânţăilor”– Satu Mare, județul Satu Mare

Ediția VI-a 

Evenimentul este organizat cu scopul păstrării și conservării tradițiilor și folclorului, se va desfãşura pe data de 8 noiembrie 2017 la Casa de Culturã G. M. Zamfirescu.

Sâmbătă, 8 noiembrie de la ora 11:00, la Casa de Cultură G.M. Zamfirescu, în organizarea Centrului Județean pentru Conservarea și  Promovarea Culturii Tradiționale cu sprijinul Consiliului Județean Satu Mare și în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare va avea loc cea de-a VI-a ediție a Festivalului concurs de folclor ”Danțu’ Mânânțăilor”.

Acest festival concurs se adreseazã copiior şi tinerilor şcolari clasele I/VIII cu scopul de a stimula in rândul acestora interesul pentru receptarea, păstrarea şi punerea în valoare a creaţiilor populare, a frumuseţii costumului popular, apropierea de tradiţiile populare precum şi descoperirea, cultivarea şi promovarea tinerilor interpreţi vocali și instrumentişti precum şi a formaţiilor de dansuri populare şi a ansamblurilor folclorice de copii. Spre bucuria organizatorilor, aceastã manifestare a luat amploare de la o ediţie la alta numãrul participanţilor ajungând pânã la 400 de copii din întreg județul nostru.

Organizatori: Consiliul Judeţean Satu Mare,Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Satu Mare, Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare

Comentarii