Romania Turistica | 100% Turism RomanescPromovăm unități de cazare și oferte de sezon

Festivalul-concurs Florile Ceahlăului, Piatra Neamț

Postat de administrator

Ultima modificare: 05.03.2017 14:13 De catre: administrator

Judet: NEAMT

Localitate: Piatra Neamt

Data inceput: 24.03.2017

Data final: 26.03.2017

Vizualizari: 359

Data adaugarii: 04.03.2016

Festivalul-concurs național de muzică populară pentru copii și tineret "Florile Ceahlăului", Piatra Neamț, judeţul Neamț

Festivalul-concurs naţional de muzică populară pentru copii şi tineri “FLORILE CEAHLĂULUI” are drept scop revitalizarea şi promovarea tradiţiei şi folclorului din România, prin muzica vocală, instrumentală şi costumul popular românesc, promovarea culegerii şi interpretării muzicii tradiţionale, dar şi reactualizarea unor piese vechi, de mare valoare şi reprezentativitate, prin interpretarea acestora de către tineri.

 

Festivalul-concurs naţional de muzică populară pentru copii şi tineri “FLORILE CEAHLĂULUI”, ediția a XXIX-a,  va avea loc în perioada 24-26 martie 2017, la Piatra-Neamț.
Festivalul se desfăşoară pe două secţiuni:
Secţiunea “Canto tradiţional românesc” în cadrul căreia pot participa copii și tineri, soliști vocali de muzică populară din România, cu vârste cuprinse între 9 şi 25 ani, care vor concura în cadrul a trei categorii:
Categoria de vârstă 9 – 14 ani;
Categoria de vârstă 15 – 19 ani;
Categoria de vârstă 20 – 25 ani.
Concurenţii de la toate cele trei categorii de vârstă vor prezenta două piese:

  • doină, o lucrare din categoria genului epic sau a cântecului ceremonial;
  • piesă diferită ca gen cu acompaniament de orchestră.

Secţiunea “Instrumente populare” (vioară, acordeon, ţambal, clarinet, trompetă, fluier, cobză, nai) în cadrul căreia pot participa copii şi tineri, soliști instrumentişti de muzică populară din România, cu vârste cuprinse între 9 şi 25 ani, care vor concura în cadrul a doua categorii:
Categoria de vârstă 9 – 14 ani;
Categoria de vârstă 15 – 25 ani;
Pentru secţiunea instrumente populare, concurenţii vor prezenta două piese din folclorul românesc diferite ca gen, caracter şi stil:

  • doină sau o piesă de factură lirică;
  • piesă de virtuozitate, cu acompaniament de orchestră.

În vederea realizării preselecției naționale, odată cu Fișa de înscriere, concurenții trebuie să trimită piesele ca fișiere format mp3 pe suport digital sau atașate pe e-mail. În cazul selectării concurenților pentru etapa finală, indiferent de secţiunea la care participă (solişti vocali sau instrumentişti), piesele vor fi prezentate în interpretare vocală/instrumentală live, cu acompaniament de orchestră.
Concursul se va desfăşura în doua etape – preselecţia naţională (24 februarie-1 martie 2017) şi etapa finală (24-26 martie 2017), pentru ambele secţiuni de concurs:

1. Preselecţia 
Preselecția va avea loc în perioada 24 februarie-1 martie 2017, pe baza fișierelor mp3 trimise de concurenți odată cu fișa de înscriere.
Anunțarea finaliștilor se va face pe data de 1 martie 2017.
Rezultatul preselecţiei se va comunica direct concurenţilor, dar se va afișa şi pe paginile oficiale:
 www.florile.ceahlaului.culturaneamt.ro 
www.culturaneamt.ro 
www.facebook.com/CulturaNeamt/ 
Neparticiparea concurenţilor, solişti vocali și instrumentişti, la preselecţie, atrage după sine neparticiparea la concurs.

2. Etapa finală
Etapa finală a concursului va avea loc la Piatra-Neamț, în perioada 24-26 martie 2017 și se va desfășura după un program pe care organizatorii îl vor anunța ulterior.
Portul popular specific zonei de provenienţă a concurentului este obligatoriu (va fi unul dintre criteriile de apreciere şi notare a interpreţilor).
Timpul alocat fiecărui participant la etapa finală este de 5-7 minute.
Acompaniamentul muzical în cadrul etapei finale (repetiții și concurs) va fi asigurat de Orchestra Ansamblului folcloric „Floricică de la Munte” al Centrului pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” Neamţ.


Organizator: Centrul pentru Cultură și Arte "Carmen Saeculare" Neamț

Comentarii

Pentru a putea adauga comentarii va rugam sa va autentificati(partea dreapta-sus a paginii).