Romania Turistica | 100% Turism RomanescPromovăm unități de cazare și oferte de sezon

Festivalul Cașcavelei, Valea Doftanei, Prahova

Postat de romaniaturistica

Ultima modificare: 07.09.2019 13:49 De catre: administrator

Judet: PRAHOVA

Localitate: VALEA DOFTANEI

Data inceput: 06.09.2019

Data final: 08.09.2019

Vizualizari: 25148

Data adaugarii: -

Festivalul Cașcavelei, Valea Doftanei, Prahova

Ediția a XVIII-a, 2019

 

Începând cu anul 2002, în luna septembrie, în comuna Valea Doftanei se desfășoară "Festivalul Cașcavelei" - o serbare câmpenească ce are la bază un produs tradițional, numit "cașcavea", alături de alte produse specifice zonei.

Sărbătoarea de toamnă este una dintre cele mai frumoase din județul Prahova, având în vedere că Valea Doftanei este un loc deosebit pentru relaxare, dar și pentru faptul că aici se produce cașcavea conform tradiției, de sute de ani.

La festival sunt așteptați zeci de producători de cașcavea din zonă, dar și de alte brânzeturi tradiționale, cât și de pastramă, cârnați sau șuncă, toate preparate în gospodărie, după rețete vechi.

În plus, în cele două zile de sărbătoare se pot degusta de către turiști diverse sortimente de brânză de burduf în bulz rumenit pe jar cât și alte bunătăți din bucătăria tradițională.

Festivalul va avea loc în perioada 6-8 septembrie 2019, pe stadionul de fotbal din satul Trăisteni -  Podul Ristii și platoul adiacent.

Programul artistic al celor trei zile de festival, va cuprinde muzică ușoară și populară, reprezentații ale Asociației Tinerilor din Valea Doftanei, animații pentru cei mici, și se va desfășura astfel:

6 Septembrie, de la ora 18:00 la ora 22:00, vor urca pe scenă Taraful Românesc cu Mălina, Rocsana Marcu, Sânzienele și renumita trupă Voltaj care va încheia seara;

7 Septembrie, de la ora 18:00 la ora 22:00, programul artistic va continua cu interpreta de muzică populară Cristina Maria Nicolae, Nemuritorii și cunoscutul Mihai Mărgineanu;

8 Septembrie, începând cu ora 17:00, vor fi prezenți pe scena festivalului Cooperativa 9 cu Vali Crăciunescu, Vali Vijelie,

Taraful Românesc cu Măruță, Chihlimbar, Semnal M, iar seara va fi încheiată de un frumos foc de artificii.

Concerte Voltaj, Mihai Mărgineanu, Vali Crăciunescu și Cooperativa 9.

Organizatori: Primăria şi Consiliul Local din Valea Doftanei.


Comentarii

Banner 728 X 90 px – 1 000 Ron/lună, ptr. contract de minim 3 luni

Banner coloana 200 X 200 px - 350 Ron/lună, ptr. contract de minim 3 luni