Romania Turistica | 100% Turism RomanescPromovăm unități de cazare și oferte de sezon

Festivalul Cașcavelei, Valea Doftanei, Prahova

Postat de romaniaturistica

Ultima modificare: 02.09.2017 11:47 De catre: administrator

Judet: PRAHOVA

Localitate: VALEA DOFTANEI

Data inceput: 08.09.2017

Data final: 10.09.2017

Vizualizari: 9536

Data adaugarii: -

Festivalul Cașcavelei, Valea Doftanei, Prahova

Ediția a XVI-a, 2017

Începand cu anul 2002, in luna septembrie, in comuna Valea Doftanei se desfasoara "Festivalul Cascavelei" - o serbare campeneasca ce are la baza un produs traditional, numit "cascavea", alaturi de alte produse specifice zonei.

Sărbătoarea de toamnă este una dintre cele mai frumoase din județul Prahova, având în vedere că Valea Doftanei este un loc deosebit pentru relaxare, dar și pentru faptul că aici se produce cașcavea conform tradiției, de sute de ani.

La festival sunt așteptați zeci de producători de cașcavea din zonă, dar și de alte brânzeturi tradiționale, cât și de pastramă, cârnați sau șuncă, toate preparate în gospodărie, după rețete vechi. În plus, în cele două zile de sărbătoare se pot degusta de către turiști diverse sortimente de brânză de burduf în bulz rumenit pe jar cât și alte bunătăți din bucătăria tradițională.

Festivalul va avea loc în perioada 8-10 septembrie 2017, pe stadionul de fotbal din satul Trăisteni  si platoul adiacent.

Invitați: Lidia Buble,Gheorghe Gheorghiu, Matteo, Anna Lesko, Maxim, Nick (N&D), Heaven, Liviu Guta, Sogoritele, Hangitele.

Muzică populară: Petrică Mâțu Stoian, Steliana Sima, Nineta Popa, Mariana Ionescu și Claudia Torop.

Organizatori: Primăria şi Consiliul Local din Valea Doftanei

Comentarii

Banner 728 X 90 px – 1 000 Ron/lună, ptr. contract de minim 3 luni