Romania Turistica | 100% Turism RomanescPromovăm unități de cazare și oferte de sezon

Festivalul cartofului, Miercurea Ciuc

Postat de romaniaturistica

Ultima modificare: 28.06.2023 23:26 De catre: administrator

Judet: HARGHITA

Localitate: Miercurea Ciuc

Data inceput: 06.08.2023

Data final: 06.08.2023

Vizualizari: 1373

Data adaugarii: 01.08.2014

Festivalul Cartofului, Miercurea Ciuc, jud. Harghita

 

Ediția a XVIII-a.

Festivalul cartofului este un loc de întâlnire a unor grupuri având preocupări cu totul şi cu totul diferite. Este evident şi faptul că mâncărurile pregătite şi ingenios servite juriului la acest eveniment sunt din ce în ce mai sofisticate şi variate, aromele aperitivelor, supelor, mâncărurilor şi a deserturilor şi a tuturor preparatelor pe bază de cartofi sunt din ce în ce mai variate şi bogate.

La cea de-a 17-a ediţie a Festivalului Cartofului sunt aşteptaţi cu drag să se înscrie participanţii din anii anteriori şi echipe noi!

Maeștrii tocănițelor se întrec an de an la Festivalul Cartofului din Miercurea Ciuc.
Se gătesc diverse bucate de la gulașul de porc, până la preparate cu pește. Ingredientul de bază fiind cartoful, Parcul Central din Miercurea Ciuc se transformă într-un bazar de arome, unde bucătarii îi încântă pe pofticioși cu fel de fel de mâncaruri. În timp ce, într-un ceaun, se fierbe la foc mic un gulaș de cartofi cu porc, la doi pași depărtare, o tocăniță de vânat abia așteptă să fie degustată. Proaspăt condimentate, toate preparatele sunt date spre degustare localnicilor.
De la festival nu lipsesc nici preparatele din pește dar nici desertul, placintă din cartofi cu unt și smântână, cremă de ciocolată cu adaos de cartof fiert și cu zmeură.


Organizator: Primăria Miercurea Ciuc


Comentarii

Banner 728 X 90 px – 1 000 Ron/lună, ptr. contract de minim 3 luni

Banner coloana 200 X 200 px - 350 Ron/lună, ptr. contract de minim 3 luni