Romania Turistica | 100% Turism RomanescPromovăm unități de cazare și oferte de sezon

Festivalul Cârnaţilor de Pleşcoi, Berca, Buzău

Postat de romaniaturistica

Ultima modificare: 14.09.2019 11:34 De catre: administrator

Judet: BUZAU

Localitate: BERCA

Data inceput: 05.10.2019

Data final: 06.10.2019

Vizualizari: 11582

Data adaugarii: -

Festivalul  CÂRNAŢILOR DE PLEŞCOI

 Ediţia a-XII-a,  

Localitatea BERCA, BUZĂU, 5-6 octombrie 2019

 

Pensiunea Casa Matei din Berca, Buzău,  organizează Festivalul Cârnaţilor de Pleşcoi, marca înregistrată la OSIM, Sâmbăta si Duminica, 5-6 octombrie 2019.

  Ideea de a organiza Festivalul Carnaţilor de Pleşcoi s-a născut din dorința de a promova si susține un produs buzoian de încredere, un produs autentic local, un produs sănătos si gustos, unic in felul lui – Cârnatul de Pleșcoi. Cârnaţii de Pleşcoi au un gust deosebit pentru ca sunt preparaţi din carnea animalelor crescute in aer curat, ecologic, pe dealurile Subcarpatice buzoiene din apropiere. Ei au in compoziție carne de oaie si de capră, fiind puternic condimentați cu usturoi, ardei usturat, piper, cimbru si mirodenii de gradina.

Festivalul Carnaților de Pleșcoi, ca festival de gastronomie, urmărește promovarea turistică și specificul gastronomic buzoian.

La Festival vor participa Maeștrii Stefan Varga si Chef Horia Varlan.

Pe durata celor două zile de festival, organizatorii pregătesc, pe lângă standurile cu produse tradiţionale la care vor expune producători locali de cârnaţi de Pleşcoi, pastramă, brânzeturi de oaie, de capră sau de vacă, diferite produse de panificaţie şi patiserie, must şi vinuri locale de Blăjani, de Zoreşti sau Pietroasele şi o scenă în aer liber unde vor avea loc diverse recitaluri susţinute de soliştii Centrului Judeţean de Cultură şi Artă, responsabili de altfel cu toată partea artistică a evenimentului. Un alt element de noutate este Teatrului „Masca” din Bucureşti, care va însufleţi atmosfera cu o trupă de acrobaţi pe catalige. Nu vor lipsi din program nici concursurile consacrate de mâncat cârnaţi de Pleşcoi contra-cronometru şi de băut bere, respectiv „Fomilă de Pleşcoi” şi „Setilă de Berca”.


Comentarii

Banner 728 X 90 px – 1 000 Ron/lună, ptr. contract de minim 3 luni