Romania Turistica | 100% Turism RomanescPromovăm unități de cazare și oferte de sezon

Festivalul Brânzei şi al Ţuicii, Răşinari

Postat de romaniaturistica

Ultima modificare: 12.06.2023 21:45 De catre: administrator

Judet: SIBIU

Localitate: RASINARI

Data inceput: 26.08.2023

Data final: 27.08.2023

Vizualizari: 7309

Data adaugarii: -

 Festivalul Brânzei şi al Ţuicii, Răşinari

Răsinari, 26-27 August 2023, Ed. a XIX-a

 

La sfârşitul lunii august, sibienii şi turiştii sunt invitaţi la „Festivalul brânzei şi al ţuicii” pentru a savura produsele gastronomice specifice Mărginimii Sibiului.

Unul dintre cele mai frumoase sate ale României, Rășinariul, vă invită la o nouă ediție a Festivalului Brânzei și al Țuicii organizat în perioada 26 - 27 august 2023.

Pe parcursul celor doua zile de festival, respectiv sambătă – ora 13.30 – 16.30 , duminica –ora 14.30 – 17.30 vor avea loc Demonstratii de preparare a produselor din lapte si ateliere tematice pentru copii și tineri !

Pe parcursul celor două zile de festival, vizitatorii pot gusta produse tradiţionale specifice Mărginimii Sibiului (ex. brânzeturi, tocană de oaie la ceaun, sloiul de oaie, bulz ciobănesc, pastramă, ș.a.) și se pot bucura de programul artistic oferit de ansamblurile folclorice și de interpreți de muzică populară.

Reprezentativ pentru Festivalul Brânzei și al Țuicii este realizarea „BULZUL FESTIVALULUI” care a devenit deja o tradiţie în zonă. Bulzul se face dintr-o cantitate considerabilă de mămăligă, brânză de oaie şi smântână.

Târg de brânzeturi și specialități din Mărginimea Sibiului, preparate tradiționale, bulzul festivalului, spectacole folclorice și multe alte surprize vor fi pregătite de organizatori la Curmătura Ștezii.

Festivalul atrage un număr tot mai mare de producători din satele de păstori.

Reţete ştiute doar în Mărginime

Telemea, ţuică şi afinată de casă, tocană de oaie la ceaun şi faimosul „bulz al festivalului” sunt doar câteva dintre produsele expuse pe standurile participanţilor.

Ca în fiecare an, pe scena festivalului vor fi prezenţi interpreţi cunoscuţi ai folclorului românesc şi formaţii locale.

Pentru a vă organiza sejurul la Răşinari, puteţi apela la serviciile Centrului de Informare Turistică din localitate.

CIT Răşinari
Str. Sibiului
Telefon: 0269/558022
E-mail: info_rasinari@sibiu-turism.ro


Comentarii

Banner 728 X 90 px – 1 000 Ron/lună, ptr. contract de minim 3 luni

Banner coloana 200 X 200 px - 350 Ron/lună, ptr. contract de minim 3 luni