Nou: În această vară lansăm o versiune modernă a portalului România Turistică!

Romania Turistica | 100% Turism RomanescPromovăm unități de cazare și oferte de sezon

Dezvoltarea statiunii Baile Herculane

Postat de romaniaturistica

Data adaugarii: 25.02.2011 17:02

Judet: -

Localitate: -

Vizualizari: 1716

Dezvoltarea staţiunii Băile Herculane prin parteneriatul dintre MDRT, autorităţile publice locale şi operatorii de turism locali

Ministrul dezvoltării regionale şi turismului, Elena Udrea, a semnat astăzi, împreună cu reprezentanţii Consiliului Local al oraşului Băile Herculane şi ai Asociaţiei de Turism din Băile Herculane, un protocol de colaborare în vederea dezvoltării integrate a staţiunii de interes naţional Băile Herculane. Cele trei părţi vor conveni asupra programului de acţiuni prioritare care vor fi întreprinse pentru dezvoltarea staţiunii, în concordanţă cu nevoile şi specificul locului.

Ministerul Dezvoltării Regionale si Turismului va elabora proiecte de dezvoltare a Staţiunii Băile Herculane, în conformitate cu programele specifice de investiţii.

Consiliul Local al oraşului Băile Herculane va asigura cofinanţarea pentru proiectele incluse în programul de acţiuni prioritare şi va elabora, alături de Asociaţia de Turism Băile Herculane, lista priorităţilor de dezvoltare şi promovare a turismului în Băile Herculane.

Asociaţia de Turism din Băile Herculane va centraliza şi prezenta iniţiativele de dezvoltare şi informaţiile existente la nivelul întreprinzătorilor privaţi din staţiunea Băile Herculane şi va participa la implementarea Programului de acţiuni prioritare.

Cu ocazia prezenţei în Băile Herculane, ministrul Elena Udrea a inaugurat şi un număr de 38 de apartamente construite de ANL în ansamblul de locuinţe pentru tineri situat în str. Trandafirilor (în zona Fabricii de Pâine). Ansambul de locuinţe are regim de înălţime S+P+3, lucrările au fost începute în 2007 şi au costat 2.781.692 lei.

Staţiunea Băile Herculane este una dintre cele mai vechi staţiuni balneare ale lumii, fiind integrată în Parcul Naţional Valea Cernei-Domogled şi amplasată la o altidudine de 160 m, pe aceeaşi paralelă cu Nisa şi Veneţia, fapt care îi conferă un climat agreabil, cu influenţe mediteraneene. Atestarea documentară a staţiunii datează din anul 153 e.n. Existenţa neîntreruptă de două milenii a staţiunii Băile Herculane a fost favorizată de eficacitatea izvoarelor termale, dar şi de aşezarea staţiunii într-o vale adăpostită de munţi. La Băile Herculane se tratează următoarele afecţiuni: reumatisme degenerative, spondiloze, artroză, poliartroze, reumatisme articulare (tendinoze, periartrită scapulofemurală), redori articulare post traumatice, recuperare postoperatorie (după fracturi, entorse, luxaţii), pareze, paralizii, diabet zaharat, hiperlipemii, boli respiratorii, cardiovasculare, boli profesionale (silicoze), boli ginecologice, ORL, boli dermatologice, afecţiuni oculare.

 

                 Biroul de presă MDRT, 25 februarie 20111


Comentarii

Banner 728 X 90 px – 1 000 Ron/lună, ptr. contract de minim 3 luni