Romania Turistica | 100% Turism RomanescPromovăm unități de cazare și oferte de sezon

Destinatii turistice din Valcea si Satu Mare promovate cu fonduri europene

Postat de romaniaturistica

Data adaugarii: 25.09.2009 16:09

Judet: -

Localitate: -

Vizualizari: 1925

  Secretarul de Stat Sorin Munteanu şi reprezentanți ai Consiliilor judetene Valcea si Satu Mare, au semnat astazi 25.09.2009, la sediul Ministerului Turismului, contracte de finantare din fonduri europene a trei proiecte de promovare locala si regionala, in valoare totala de 2,5 milioane lei.
Cererile de finantare pentru ”Promovarea potentialului turistic al judetului Valcea”,” Festivalul International al Palincii - Satu Mare” si ”Trasee Satmarene” au fost depuse la Ministerul Turismului, la inceputul acestui an, de catre Consiliul Judetean Valcea, respectiv de catre Consiliul Judetean Satu Mare.
In cadrul proiectului valcean vor fi promovate atractiile turistice din judet, in special evenimentele si festivalurile traditionale specifice zonei: Sarbatoarea nationala a apiculturilor – ”Fagurele de Aur”, Festivalul de cantec ciobanesc-”Invartita dorului”, Targul mesterilor populari din Romania, Festivalul ansamblurilor folclorice pastoresti ”La izvorul fermecat”. Cu ajutorul fondurilor europene accesate, administrația publica locala isi propune sa imbunatateasca vizibilitatea judetului Valcea ca destinatie de succes pentru practicarea turismului balnear, cultural, monahal si de aventura. Promovarea potentialului turistic al judetului Valcea se va face prin organizarea de expozitii si targuri, prin publicitate in presa, prin crearea unui portal dedicat turismului local si editarea unor materiale informative.
Proiectele Consiliului Judetean Satu Mare, finantate tot din fonduri europene au in vedere promovarea potentialului turistic al zonei prin actiuni care includ organizarea unui Festival International al palincii  si conceperea a trei trasee turistice tematice in judetul Satu Mare, dupa cum urmeaza: ”Peregrinare pe urmele timpurilor trecute”; ”Traditii si obiceiuri satmarene”;” Satu Mare- izvor de sanatate”.
   Activitatile de promovare constau in: realizarea a două portaluri de informatii pentru promovarea Festivalului International al Palincii si pentru Promovarea celor trei trasee tematice; editarea de materiale de publicitate si promovare-brosuri, bannere, afise, spoturi radio si TV, harti, ghiduri turistice, calendare, panouri, mape de presa; realizarea de panouri indicatoare; promovarea prin intermediul televiziunii.

Activitatile proiectelor se incadrează in domeniul major de interventie 5.3 - Promovarea potentialului turistic si crearea infrastructurii necesare pentru cresterea atractivitătii Romaniei ca destinatie turistica, din cadrul axei prioritare 5 - Dezvoltarea durabila si promovarea turismului a Programului Operational Regional 2007-2013, pentru care Ministerul Turismului indeplineşte atributii de Organism Intermediar.

25 septembrie 2009
Biroul de presă
Tel: 021 20 70 769
Fax:021 20 70 768
presa@turism.gov.ro


Comentarii

Banner 728 X 90 px – 1 000 Ron/lună, ptr. contract de minim 3 luni

Banner coloana 200 X 200 px - 350 Ron/lună, ptr. contract de minim 3 luni