Romania Turistica | 100% Turism RomanescPromovăm unități de cazare și oferte de sezon

Cheile Nerei Mountain Bike & Cross, Sasca Română

Postat de romaniaturistica

Ultima modificare: 03.06.2016 21:50 De catre: administrator

Judet: CARAS-SEVERIN

Localitate: SASCA MONTANA

Data inceput: 11.06.2016

Data final: 12.06.2016

Vizualizari: 450

Data adaugarii: 04.06.2014

Cheile Nerei Mountain Bike & Cross, Sasca Română

Cheile Nerei Mountain Bike & Cross este un eveniment de ciclism montan şi cross, care are un caracter caritabil, profitul rezultat fiind donat pentru modernizarea secţiei de Terapie Intensivă şi UPU din cadrul Spitalului Louis Turcanu din Timişoara, cel mai important spital de copii din vestul ţării.

Ediţia din acest an vine cu câteva noutăţi, organizatorii adăugând un concurs de cross montan, iar seara zilei de sâmbătă va fi marcată printr-un concert în aer liber.

Parcul Naţional Cheile Nerei – Beuşniţa alcătuieşte o arie protejată de interes naţional, care se bucură de o extraordinară bogaţie floristică, un peisaj de o diversitate şi unicitate aparte, precum şi de starea de sălbăticie păstrată datorită accesului dificil în zonă.

Printre atracţiile turistice principale se numără Lacul Ochiul Beiului, Cascada Beuşniţei, Cascada Susara şi Lacul Dracului (fenomen carstic unic în ţara noastră). 

Scopul acestei competiţii este de a promova turismul în această zonă cu adevărat deosebită. Cursa va avea un traseu de 38 km cu o diferenţă de nivel de 790 m şi se adresează în primul rând bicicliştilor amatori, de orice vâstă.

Organizator/Parteneri: Clubul Kiwanis Timişoara, Primăria Comunei Sasca Montană

 

Comentarii

Pentru a putea adauga comentarii va rugam sa va autentificati(partea dreapta-sus a paginii).