Romania Turistica | 100% Turism RomanescPromovăm unități de cazare și oferte de sezon

Brevetul de turism nu va mai fi obligatoriu

Postat de romaniaturistica

Data adaugarii: 01.04.2010 15:04

Judet: -

Localitate: -

Vizualizari: 2506

    Guvernul a aprobat, recent  la propunerea Ministerului Dezvoltării Regionale si Turismului, o ordonantă de urgentă care prevede o serie de modificări ale OG nr. 58/1998 privind organizarea si desfăsurarea activitătii de turism în România. Modificările aprobate astăzi sunt impuse de transpunerea în legislatia natională a unor prevederi din legislatia europeană referitoare la serviciile în cadrul pietei interne si la furnizarea de servicii turistice.

     Principala modificare rezultată din actul normativ adoptat de Guvern este aceea că detinerea unui brevet de turism nu este obligatorie pentru persoana care asigură conducerea operativă a unei agentii de turism sau a unei structuri de primire turistică.    Astfel, pentru ocuparea acestei functii, o persoană care nu detine brevet de turism trebuie să detină fie certificat de absolvire a unui curs de formare managerială în domeniu (curs organizat de un furnizor de formare profesională autorizat, în conditiile legii), fie diplomă de licentă / masterat / doctorat privind absolvirea de cursuri universitare / postuniversitare în domeniul turismului.

   Prin Ordonanta de Urgentă se elimină si obligativitatea obtinerii avizului Autoritătii Nationale de Sport pentru omologarea pârtiilor si traseelor de schi pentru agrement, precum si a traseelor turistice montane. Această activitate va fi derulată de MDRT si consiliile judetene pe raza cărora sunt situate respectivele trasee.


Comentarii

Banner 728 X 90 px – 1 000 Ron/lună, ptr. contract de minim 3 luni

Banner coloana 200 X 200 px - 350 Ron/lună, ptr. contract de minim 3 luni