Romania Turistica | 100% Turism RomanescPromovăm unități de cazare și oferte de sezon

Atelierele Brâncuși la Târgu Jiu

Postat de administrator

Ultima modificare: 02.08.2016 10:52 De catre: administrator

Judet: GORJ

Localitate: MUNICIPIUL TARGU JIU

Data inceput: 01.08.2016

Data final: 31.08.2016

Vizualizari: 330

Data adaugarii: 02.08.2016

Atelierele Brâncuși la Târgu Jiu

Centrul de Cercetare, Documentare și Promovare „Constantin Brâncuși”, Institutul Cultural Român, Consiliul Local și Primăria Municipiului Târgu Jiu, în parteneriat cu  Uniunea Artiștilor Plastici din România organizează în perioada 1 – 31 august 2016 Atelierele Brâncuși, program cultural având ca obiectiv promovarea operei lui Constantin Brâncuşi în ţară şi în lume.

Cu o vechime de 15 ani, manifestarea se desfășoară anul acesta pe două secțiuni: Simpozionul Internaţional de Sculptură de la Târgu Jiu (între 1–31 august 2016) și Tabăra Internațională de Pictură de la Rânca (22-31 august 2016).

Deschiderea oficială a simpozionului va avea loc luni, 1 august, ora 13,00 pe Digul Jiului, în Parcul central, care adăpostește celebrul Ansamblu sculptural ridicat de Constantin Brâncuși la Târgu Jiu.

La Simpozionul de sculptură participă șase sculptori: ANTONIS MYRODIAS – Grecia, CHIU TAI-YANG – Taiwan, KATT LATIKA – India, NICOLAE FLEISSIG – Franța, PANAITE CHIFU și VLAD CIOBANU, care este și curatorul simpozionului, din România. Materialul de lucru este andezit.

La Tabăra de pictură, care se va desfășura în frumoasa stațiune montană Rânca, de unde începe spectaculoasa șosea Transalpina, participă următorii pictori: ANITA MONOSCALCO – Italia, LENA KHVICHIA – Lituania, FLORIN GHEORGHIU, MARIA BALEA, SORIN IOSUB și TAJO din România. Curatorul taberei este VASILE FUIOREA, președintele Filialei Târgu-Jiu a UAP România. Deschiderea oficială a taberei va avea loc luni, 22 august, ora 13,00, la Galeriile Municipale de Artă, str. Traian nr. 27, parter.

Miercuri, 31 august, ora 14,00, va avea loc festivitatea de dezvelire a lucrărilor de sculptură, vernisajul expoziției de pictură și închiderea oficială a simpozionului la Galeriile Municipale de Artă, str. Traian nr. 27, parter.

Comentarii

Pentru a putea adauga comentarii va rugam sa va autentificati(partea dreapta-sus a paginii).