Romania Turistica | 100% Turism RomanescPromovăm unități de cazare și oferte de sezon

Aquarius 2009-Poian, Covasna

Postat de romaniaturistica

Data adaugarii: 02.09.2009 13:09

Judet: -

Localitate: -

Vizualizari: 1825

Aquarius 2009 - Poian, Covasna

Apa minerală de la Poian - tare ca secuii, asta a spus regele Matei Corvin când a gustat apa minerală de la Poian.

În data de 15 08.2009 in localitatea Poian, judetul Covasna s-a derulat a 3 editie a Festivalului Apei minerale Aquarius.

Festivalul Aquarius este un eveniment dedicat recunoasterii importantei apelor minerale, care constituie baza resurselor naturale din judetele Covasna și Harghita.

Apa minerală este considerata cea mai importanta resusă naturala a judetelor Covasna si Harghita, dar insuficient exploatată. ( In acest sens cele 2 judete sunt partenere intr-un program intitulat Drumul Apelor Minerale, o sa revenim cu amanunte).

Cu această ocazie am aflat de existenta unui izvor de apă minerală in Poian cu proprietati de invidiat, din pacate investitorul local nu are resursele necesare pentru a imbutelia această exceptionala apa indicata pentru afectiuni ginecologice.

Prima imbuteliere a avut loc in anul 1890 cind Szabo Albert din Tg Secuiesc a inchiriat izvorul, aceasta de-a lungul timpului a trecut prin mina  mai multor proprietari, de calitatile curative s-au convins mai multi cercetatori care au analizat compozitia chimica si au decis la unison ca calitatea apei este una exceptionala.

Trebuie spus ca anul acesta izvorul din Poian a castigat pentru al doilea an consecutiv concursul pentru cea mai buna apa minerala de izvor, precizam ca aceasta in momentul de fata nu este îmbuteliata.


Comentarii

Banner 728 X 90 px – 1 000 Ron/lună, ptr. contract de minim 3 luni

Banner coloana 200 X 200 px - 350 Ron/lună, ptr. contract de minim 3 luni