Romania Turistica | 100% Turism RomanescPromovăm unități de cazare și oferte de sezon

ANAT vrea ca turismul să aibă 6 la sută din PIB

Postat de administrator

Data adaugarii: 05.01.2017 12:01

Judet: BUCURESTI

Localitate: BUCURESTI SECTORUL 1

Vizualizari: 1228

Ultima modificare: 05.01.2017 12:20 De catre: administrator

ANAT: Apreciem înființarea Ministerului Turismului și ne așteptăm ca industria să ajungă la 6% din PIB, nivelul estimat de OMT

Asociația Națională a Agențiilor de Turism (ANAT) salută inițiativa înființării Ministerului Turismului în noul Guvern, după ce ani de zile domeniul a fost plimbat de la un minister la altul, fără să i se dea importanța cuvenită în economia națională.

"Așteptările patronatului de la noul minister sunt mari, pe măsura nevoii existenței sale:

Buget consistent pentru promovare

Ne dorim un buget multianual consistent pentru promovarea destinației România în străinătate, printr-o politică de promovare coerentă.

Măsuri de stimulare a incomingu-lui

Solicităm implicarea statului pentru creșterea activității de incoming prin diverse măsuri de stimulare pentru agențiile care aduc turiști străini în țară, cu efecte directe asupra economiei naționale.

Acordarea voucherelor de vacanță în sectorul public

Așteptam aplicarea Legii voucherelor de vacanță și în sectorul public, măsură menită să ducă la creșterea turismului intern.

9 % TVA pentru agențiile de turism

Ne dorim, de asemenea, reducerea TVA la 9% și pentru agențiile de turism, pentru a elimina discriminarea creată prin diminuarea cotei în cazul industriilor conexe, hotelărie și restaurante, dar și programe de dezvoltare în zonele montane și extinderea sezonului pe litoral", declară dr. Alin Burcea, președinte al ANAT.

Turism 6 % din PIB
ANAT va milita în continuare pentru adoptarea unor măsuri care să ducă la creșterea turismului la nivelul estimat de Organizația Mondială a Turismului, în cazul României de 6% din PIB.

Asociația Națională a Agenților de Turism apreciază numirea lui Mircea-Titus Dobre, inițiatorul Legii impozitului forfetar, în funcția de ministru al Turismului și îi urează mult succes.


Comentarii

Banner 728 X 90 px – 1 000 Ron/lună, ptr. contract de minim 3 luni